Υπερήφανος για το Νόμπελ ο Ντι Ρούπο

Ο Έλιο Ντι Ρούπο, πρωθυπουργός του Βελγίου, το οποίο είναι η μία από τις έξι ιδρύτριες χώρες της ΕΕ και η πρωτεύουσά του φιλοξενεί την πλειονότητα των ευρωπαϊκών θεσμών, δήλωσε σήμερα υπερήφανος για το Νόμπελ Ειρήνης 2012 που δόθηκε στην ΕΕ.

Η τιμή αυτή αποτελεί μια ενθάρρυνση για να προσεγγίσει η Ευρώπη τους πολίτες της αυτήν την περίοδο της κρίσης, σημείωσε ο ίδιος.

"Ο πρωθυπουργός είναι υπερήφανος. Μία από τις ιδρύτριες χώρες της ΕΕ, το Βέλγιο ήταν πάντα ένας προάγγελος και έδινε πάντα μια έμπνευση στη διαδικασία

της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βελγική κυβέρνηση.

Για τον Έλιο Ντι Ρούπο, το Νόμπελ Ειρήνης που δόθηκε στην ΕΕ συνιστά μια "ενθάρρυνση για να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό σχέδιο και να δοθεί ακόμη περισσότερη προσοχή στην συμμετοχή των 500 εκατομμυρίων πολιτών της".

"Για να αγαπήσουν την Ευρώπη, οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτήν. Αυτό το βραβείο αποτελεί μια πηγή έμπνευσης προκειμένου να προσεγγίσουμε αυτόν τον σκοπό. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ξανά (τους πολίτες) να ονειρεύονται και να ελπίζουν!", δήλωσε ο Ντι Ρούπο.

"Η Ευρώπη, μια ήπειρος που κατασπαράχθηκε από βάναυσους πολέμους, είναι χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο μιας ειρηνικής διαβούλευσης και πρόληψης των συγκρούσεων", πρόσθεσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως ότι "σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, η ΕΕ αντιμετωπίζει τις πιο σημαντικές δοκιμασίες της ύπαρξής της".

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα