ΥΠΕΘΑ: Ανησυχία για τη διαθεσιμότητα

Πανικός στους υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκαλεί η υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης προς την τρόικα για τη διαθεσιμότητα.

Τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια συνεδριάζουν από χθες για να εξετάσουν τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, κατά το πρώτο κύμα της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ που θα τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας, δεν έχει ακόμη καθοριστεί.



Σημειώνεται πως οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ είναι 7.600 και σύμφωνα με το οργανόγραμμα καλύπτουν μόλις το 52% των προβλεπομένων θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις της τρόικας για απολύσεις αφορούν και το στρατιωτικό προσωπικό, αφού εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο στράτευμα και θα πρέπει να περιοριστεί. Οι απολύσεις Επαγγελματιών Οπλιτών και Εθελοντών Μακράς Διάρκειας εμφανίζονται πλέον ως απειλητικό ενδεχόμενο, για το επόμενο κύμα απολύσεων, εφόσον αυτό θα περιλαμβάνει και ένστολους.

Πάντως ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει ότι, οι μετακινήσεις και η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ενώ τονίζει πως δεν υφίσταται θέμα απολύσεων στρατιωτικών, οποιασδήποτε κατηγορίας.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται «μάχη χαρακωμάτων», μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας, ώστε οι απώλειες σε προσωπικό ακόμη και του σκληρού πυρήνα του Δημοσίου, να είναι περιορισμένες, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν είναι καθησυχαστικές, για τους εργαζόμενους.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα