Υποχώρηση Γαλλίας για τα ευρωομόλογα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, παραδέχθηκε στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλώνα, την ποχώρηση της Γαλλίας, έναντι της Γερμανίας, στο θέμα των ευρω-ομολόγων. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει: «Πιστεύω ότι (τα ευρωομόλογα) θα εκδοθούν κάποια στιγμή, στο τέλος μιας διαδικασίας ολοκλήρωσης, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την αλληλεγγύη. Αλλά αντιληφθήκαμε ότι, προς το παρόν, ήταν μια κόκκινη γραμμή που οι Γερμανοί
φίλοι δεν μπορούσαν να υπερβούν».

Στη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησε τουλάχιστον κατ' αρχήν, στο σχέδιο χρησιμοποίησης των ταμείων σταθεροποίησης για την ανακεφαλαιοποίηση απευθείας των τραπεζών ώστε να μειώνονται τα κόστη δανεισμού κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Ο Μοσκοβισί αρνήθηκε την ερμηνεία ότι τα κράτη-μέλη της νότιας ευρωζώνης πέτυχαν μια νίκη επί της Γερμανίας, διαβεβαιώνοντας ότι «ήταν όλη η Ευρώπη που κέρδισε, καταλήγοντας σε ένα συμβιβασμό υψηλής ποιότητας».

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ότι ο ορισμός ενός χρονοδιαγράμματος για την έκδοση κοινών ευρωομολόγων παραμένει ένας στόχος για το μέλλον.

Η Γαλλία, εν τω μεταξύ, αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη για το 2012 και το 2013 εξαιτίας του επιδεινούμενου οικονομικού κλίματος, σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα