Υποδοχή με συλλαλητήρια

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, λόγω της  επίσημης επίσκεψης Μέρκελ, ενώ, έως αυτή την ώρα, έχουν γίνει τριάντα προληπτικές προσαγωγές. Εν τω μεταξύ, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ήδη στήθηκε ο «φράχτης» μπροστά στη Βουλή, ενώ έχει κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας λόγω της  επίσημης επίσκεψης Μέρκελ. Παράλληλα, έκλεισαν όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του «Χίλτον» και της Γερμανικής Πρεσβείας, καθώς και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή έως και τη λεωφόρο Συγγρού. Κλειστοί και οι περιφερειακοί δρόμοι στην διαδρομή αεροδρόμιο - Χίλτον.

Θα νικήσουν οι λαοί, που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Περίπου 100 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της Μεσογείων με σκοπό να αποκλείσουν το δρόμο όταν θα φτάνει η αυτοκινητοπομπή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Στο σημείο σπεύδει διμοιρία των ΜΑΤ.

Έξι σταθμοί του Μετρό κλειστοί από τις 10 π.μ (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη).

Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλει 11 με 4. Από τις 12 μέχρι τις 15.00 δεν θα κινηθούν και οι συρμοί του Προαστιακού.

Κλειστές 12 με 3μμ οι δημόσιες υπηρεσίες στο πλαίσιο της παναττικής στάσης που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Κλειστά 12 με 2 τα φαρμακεία. Δίωρες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι δάσκαλοι και τρίωρες στάσεις οι καθηγητές. 12 με τρεις θα απέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Περισσότεροι από επτά χιλιάδες αστυνομικοί, μοτοσικλετιστές και ειδικές δυνάμεις περιφρουρούν την επίσκεψη της Καγκελαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα