Υποβάθμιση τραπεζών

Τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας έξι τραπεζών υποβάθμισε η Fitch Ratings, αποσύροντας τις αξιολογήσεις τους από το "καθεστώς παρακολούθησης". Παράλληλα, υποβάθμισε τη διαβάθμιση βιωσιμότητας δύο τραπεζών. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οίκος υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση των Bank of America,
Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank και Goldman Sachs Group. Επίσης, υποβάθμισε τη διαβάθμιση για τη βιωσιμότητα των Morgan Stanley και Societe Generale. Δέκα Ισπανικές υποβάθμισε και η Standard and Poors.

Bank of America

Η Fitch υποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο IDR σε "bbb+" από "a-", με outlook "σταθερό". Ο οίκος επισημαίνει πως το ζήτημα "too big to fail" είναι δύσκολο να επιλυθεί με ταχείς ρυθμούς και χωρίς αυξημένη διεθνή συνεργασία. Πάντως διαπιστώνει πως η BofA είναι πιστή στη δέσμευσή της να ενισχύσει τα κεφάλαια της. Ανησυχητική παραμένει, σύμφωνα με την Fitch, η έκθεση των δανείων της BofA στην αγορά real estate.
 
Barclays

Η Fitch υποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο IDR σε "Α" από "ΑΑ-", με outlook "σταθερό", ενώ αποσύρει την αξιολόγηση από το "καθεστώς παρακολούθησης". Ο οίκος εκτιμά πως η Barclays σταδιακά θα επαναφέρει την ισορροπία στο μίγμα κερδοφορίας, ενώ προβλέπει πως η βρετανική τράπεζα θα διατηρήσει συντηρητική προσέγγιση στην κεφαλαιοποίηση και τη ρευστότητα.

BNP Paribas

Ο οίκος υποβαθμίζει σε "Α+" Από "ΑΑ-", με outlook "σταθερό". Στην έκθεσή του επισημαίνει πως η γαλλική τράπεζα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης και τη δημιουργία "μαξιλαριών" ρευστότητας.

Credit Suisse

Το μακροπρόθεσμο IDR υποβαθμίζεται σε "Α" από "ΑΑ-". Μεταξύ άλλων, η Fitch σημειώνει πως η προσαρμοσμένη μόχλευση της γαλλικής τράπεζας είναι πιο αδύναμη από αυτή των ανταγωνιστριών της στις ΗΠΑ που φέρουν την κορυφαία αξιολόγηση.

Deutsche Bank

Ο οίκος υποβαθμίζει την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας σε "A+" από "ΑΑ-".

Goldman Sachs Group

Το μακροπρόθεσμο IDR υποβαθμίζεται σε "Α" από "Α+", ενώ και το βραχυπρόθεσμο IDR υποβαθμίζεται σε "F1" από "F1+", με την Fitch να επικαλείται τις γεμάτες προκλήσεις προοπτικές κερδοφορίας. Αναγνωρίζει στον αντίποδα την ισχυρή θέση ρευστότητας της τράπεζας καθώς και τη μειωμένη μόχλευση του ισολογισμού.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα