Abarth 695 Biposto: Το πιο super 500

19:02 9/3/2014 - Πηγή: NewsBomb

Το θρυλικό Abarth 695 επιστρέφει και πάλι στην γκάμα Fiat, μετά από 50 χρόνια. Η εταιρεία παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην έκθεση της Γενεύης μια απόλυτα σύγχρονη εκδοχή του: Το Abarth 695 biposto.

Το Fiat Abarth 695 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1964. Με κινητήρα 700

κ.εκ. και μέγιστη ισχύ 30 ίππων, ξεχώριζε για τις επιδόσεις τους. Αυτό το χαρακτηριστικό θέλησε να τονίσει η Fiat – διαμέσου της Abarth – στο πιο ισχυρό 500ράκι που έχει παρουσιαστεί ποτέ.

Η καμπίνα της έκδοσης 695 biposto έχει μόνο δύο μπάκετ καθίσματα Abarth Corsa, από τη Sabelt, με ζώνες 4 σημείων. Έχει κι ένα ρολ-μπαρ από τιτάνιο από την Poggipolini. Εντυπωσιακός κι ο ψηφιακός καταγραφέας δεδομένων MXL, που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό.

Εξωτερικά υπάρχουν πρόσθετοι μαρσπιέδες και θόλοι τροχών μαζί με διαχύτες και αεροτομές. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών με ζάντες της OZ. Τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα Extreme Shox. Τέλος, το σύστημα εξάτμισης προέρχεται από την Akrapovic.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας Turbo-Jet κινητήρας 1,4 λίτρων με απόδοση 190 ίππων, που προσδίδει στο Abarth 695 biposto των 997 κιλών, εντυπωσιακές επιδόσεις. Είναι ενδεικτικό πως η επιτάχυνση 0-100 έχει χρονομετρηθεί από το εργοστάσιο, στα 5,9 δευτερόλεπτα.

Κατά τα λοιπά θα βρείτε μπλοκέ διαφορικά, φρένα Brembo καθώς κι ένα κιβώτιο με επιλογέα τύπου dog rings, σε σχήμα H.

H έκδοση 695 biposto είναι εκείνο το αυτοκίνητο που θα το βρεις την Κυριακή σε κάποια πίστα και την Δευτέρα, παρκαρισμένο έξω από το γραφείο. Κατά Fiat είναι επίσης, το... πιο Abarth, από όλα τα Abarth.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή:carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα