Aποστολή στη Δαμασκό από τον Κόφι Ανάν

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν «αποφάσισε να στείλει μια αποστολή στη Δαμασκό» από την επόμενη εβδομάδα η οποία θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για έναν μηχανισμό επιτήρησης, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Άχμαντ Φάουζι.


«Ο κ. Άναν αποφάσισε να στείλει μια αποστολή στη Δαμασκό για να συζητήσει τις λεπτομέρειες για ένα μηχανισμό επιτήρησης και άλλα πρακτικά βήματα για τη υλοποίηση ορισμένων από τις προτάσεις του, που περιλαμβάνουν τον άμεσο τερματισμό

της βίας και των δολοφονιών», δήλωσε ο Φάουζι.

Είπε ακόμη ότι ο Άναν θέλει να στείλει την αποστολή αυτή «πολύ γρήγορα», στις «αρχές της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο».

Οι συριακές αρχές χαιρέτισαν από την πλευρά τους την πρόταση του κ. Άναν σχετικά με την μετάβαση της αποστολής στη Δαμασκό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας «εκφράζει την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της τεχνικής ομάδας που σχηματίστηκε από τον απεσταλμένο Κόφι Άναν για να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την αποστολή του στη Συρία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διευκολύνει την επιτυχία της αποστολής του κ. Άναν», μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Ο Κόφι Άναν δήλωσε άλλωστε ότι η κατάσταση στη χώρα απαιτεί «πολύ, πολύ προσεκτικούς» χειρισμούς, ώστε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της βίας που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή.

«Ναι, επικεντρωνόμαστε στη Συρία όμως οποιοσδήποτε λανθασμένος υπολογισμός που θα οδηγήσει σε μεγάλη κλιμάκωση θα έχει επιπτώσεις στην περιοχή, τις οποίες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χειριστούμε», είπε ο Άναν μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη λίγη ώρα αφότου ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Διευκρίνισε ακόμη πως συνεχίζονται οι συνομιλίες του με τη συριακή κυβέρνηση για τον τερματισμό της βίας .

Keywords
Τυχαία Θέματα