Deutsche Bank εναντίον Μέρκελ για τη λιτότητα

11:50 1/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Κίνηση αυτονόμησης του γερμανικού ομίλου με προειδοποιητικές βολές προς την Καγκελάριο

Επίθεση στους χειρισμούς της Καγκελαρίου Μέρκελ έκανε ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός Deutsche Bank εκφράζοντας δημοσίως τη δυσαρέσκεια της για την κατάσταση στην Ευρωζώνη.

Η λεηλασία των χωρών του Νότου μάλιστα, οδηγεί τη γερμανική υπερ-τράπεζα να προτρέψει τους πελάτες της να πουλήσουν το ευρώ έναντι δολαρίου

όταν η ισοτιμία αγγίσει το 1.20.

Τα ερωτηματικά που γεννούνται από την κίνηση αυτή είναι πολλά, ενώ υποθέσεις μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερες μιας και δύσκολα θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς έλλειψη συντονισμού πολιτικής και οικονομικής ελίτ σε μία υπερδύναμη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για πιθανή "φωτοβολίδα" της Deutsche Bank προς τη Μέρκελ, προκειμένου η τελευταία να αντιληφθεί πως στη σκακιέρα δεν είναι μόνη της μιας και ο ρόλος του διεθνούς κεφαλαίου δεν έχει εθνικά χαρακτηριστικά και ανά πάσα στιγμή, μπορεί να αυτονομηθεί, αναζητώντας συμμαχίες ακόμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν αντιληφθεί το αδιέξοδο των χειρισμών της Γερμανίας.

Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν πρέπει να περιμένει κανείς πως έπιασε φιλευσπλαχνία τους Γερμανούς κερδοσκόπους για τους πολίτες του Νότου...

Keywords
Τυχαία Θέματα