FT: Αποφάσεις για τα δάνεια της Ελλάδας στο Eurogroup

Τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα αναμένεται να εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας και να ξεκινήσει μία περίοδος δύο εβδομάδων για την επικύρωση του μέτρου από τα κοινοβούλια επτά χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα των «Financial Times».

Ωστόσο, προϋπόθεση για την απόφαση αυτή είναι η υπερψήφιση από την ελληνική βουλή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα

και του προϋπολογισμού του 2013 την Κυριακή. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ελπίζουν ότι οι διαδικασίες των εγκρίσεων θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα για να αποδεσμευτεί στις 27 Νοεμβρίου η αναμενόμενη από καιρό στην Ελλάδα δόση των 31,3 δισ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα.

Η μείωση του επιτοκίου είναι το επίμαχο μέρος ενός πακέτου με πολλά μέτρα για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει συζητήσεις σε ορισμένα κοινοβούλια -περιλαμβανομένων αυτών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας- με ελάχιστη διάθεση χορήγησης περισσότερης βοήθειας στην Ελλάδα, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης είναι κοντά σε συμφωνία, με την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποποιηθεί των κερδών της από τα ελληνικά ομόλογα, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό περαιτέρω το ελληνικό χρέος, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι συζητήσεις των αξιωματούχων της ευρωζώνης επικεντρώνονται στο θέμα του χρέους, αφού συμφώνησαν να καλύψουν ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 13- 18 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας με τη χορήγηση έγκρισης στην Ελλάδα να εκδίδει μεγαλύτερα ποσά εντόκων γραμματίων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αγοράζουν οι ελληνικές τράπεζες, καταλήγουν οι Financial Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα