H παγωνιά «θέρισε» 30 ανθρώπους στην Ανατ. Ευρώπη

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του κύματος ψύχους που πλήττει ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη αλλά και τμήματα της κεντρικής Ευρώπης.


Έπειτα από ένα σχετικά ήπιο μέχρι τώρα χειμώνα η απότομη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και τους -20 βαθμούς ή ακόμα χαμηλότερα σε πολλές περιοχές αιφνιδίασε τους κατοίκους. Πυκνές χιονοπτώσεις, παγετός και διακοπές ηλεκτροδότησης πλήττουν ολόκληρη την περιοχή.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα πέθαναν 18 άνθρωποι στην Ουκρανία (οι περισσότεροι

ήταν άστεγοι) και άλλοι 500 χρειάστηκαν τη λήψη ιατρικής βοήθειας για κρυοπαγήματα και υποθερμία.

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν γύρω στους -20 βαθμούς στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους σε καταφύγια που άνοιξαν οι Αρχές για τα ευπαθή τμήματα του πληθυσμού.

Τέσσερις είναι οι νεκροί στη Ρουμανία όπου εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Ακόμη δέκα άνθρωποι, επίσης άστεγοι και ηλικιωμένοι, πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κινήθηκαν ακόμα χαμηλότερα στους -25 βαθμούς και χαμηλότερα.

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας στη Σερβία όπου 14 περιφέρειες έχουν σημάνει συναγερμό.


Ένας νεκρός και προβλήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα καταγράφονται στη Βουλγαρία, όπως επίσης και στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

Επιτακτική κρίνεται η προσωρινή στέγαση χιλιάδων αστέγων στην Τσεχία όπου προκλήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω του ψύχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα