MBA International: Βραβείο Καινοτομίας 2013

Από το διεθνή οργανισμό Association of MBAs

Μία ακόμη διεθνής διάκριση για το

MBAInternationalτου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Με το Βραβείο Καινοτομίας 2013(MBA Innovation Award 2013) διακρίθηκε το MBA International Program (i-MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Association of MBAs’ (ΑΜΒΑ) για το καινοτόμο

πρόγραμμα σπουδών σε προηγμένες ηλεκτρονικές δεξιότητες (e-skills curriculum) που προσφέρει στους φοιτητές του. Η ανακοίνωση των νικητών των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο AnnualAwardsandGalaDinner στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, το ΜΒΑ Internationalσυνδυάζει την υψηλότερη θεωρητική και πρακτική γνώση, τις παραδοσιακές αρχές των ΜΒΑ με τις ηλεκτρονικές δεξιότητες και κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο ανταγωνιζόμενο τα καλύτερα πιστοποιημένα προγράμματα ΜΒΑ απ’ όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το AMBAχορηγεί πιστοποίηση μόλις στο 1% των προγραμμάτων ΜΒΑ παγκοσμίως και αριθμεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 700 πιστοποιημένα προγράμματα 202 σχολών διοίκησης επιχειρήσεων σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η επιλογή των νικητών έγινε από ένα πάνελ εξεχουσών προσωπικοτήτων που αξιολόγησαν όλες τις υποψηφιότητες, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Sir Paul Judge,Πρόεδρος του AssociationofMBAs, ο Peter Lacy, ManagingDirector, AccentureSustainabilityServicesAPACandChina, και ο Filipe Santos,Αναπλ. Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Διευθυντής του Rudolf and Valeria Maag INSEAD Centre for Entrepreneurship (ICE), του Πανεπιστημίου INSEAD, το οποίο κατέκτησε το ίδιο βραβείο το 2012. Στις υπόλοιπες κατηγορίες νικητές αναδείχθηκαν ο OlebogengGladDibetso, απόφοιτος ΜΒΑ του Gordon Institute of Business Science του University of Pretoria, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο του Φοιτητή ΜΒΑ της χρονιάς (MBAStudentoftheYearAward) andο SimoDragicevic, απόφοιτος MBAτου Cass Business School του City University London, που κατέκτησε το βραβείο για το καλύτερο επιχειρηματικό εγχείρημα (MBAEntrepreneurialVentureAward).

Ο Andrew Main Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΜΒΑ, δήλωσε: «Εντόπισαν ένα ξεκάθαρο κενό στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τα ΜΒΑ, το οποίο σχετίζεται με το ηλεκτρονικό marketing, την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα και τις ηλεκτρονικές δεξιότητες – θέματα που θα αποτελέσουν βασικούς μοχλούς επιτυχίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων την επόμενη δεκαετία». Ακόμη, πρόσθεσε: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και το onlinemarketingείναι χώροι που θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επέδειξε, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBAInternationalκαι το πρωτοπόρο πρόγραμμα σπουδών του σε ηλεκτρονικές δεξιότητες ότι είναι καινοτόμο, δημιουργικό και χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακή σκέψη».

Αποδεχόμενος το βραβείο, ο Διευθυντής του ΜΒΑ International, Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε: «Σε μια περίοδο που το ζήτημα της εύρεσης εργασίας είναι εξέχουσας σημασίας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνδυάζει την καινοτομία στο περιεχόμενο των μαθημάτων με τις πιο ευέλικτες μεθόδους διδασκαλίας και επικεντρώνεται σε θέματα που έχουν μεγάλη ζήτηση στον χώρο των επιχειρήσεων. Έτσι, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η εκπαίδευση μπορεί να εξελίσσεται παράλληλα με ό,τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για καταρτισμένους επαγγελματίες, που έχουν τα εφόδια για να αντεπεξέρχονται αποτελεσματικά στη συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική επιχειρησιακή πραγματικότητα».

Σε αυτό το πλαίσιο, το καινοτόμο συστατικό του i-ΜΒΑ, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού τον Σεπτέμβριο του 2012, συμβαδίζει με τις πιο σύγχρονες τάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης στελεχών. Προσφέρεται 100% on-lineκαι δημιουργεί αξία στους φοιτητές του προγράμματος, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε μαθήματα SearchEngineOptimization (SEO), WebAnalytics, Pay-per-Click, SocialMedia, ConversionOptimizationκαι MobileMarketing μέσω καινοτόμων eLearning συστημάτων. Παράλληλα οι φοιτητές αλληλεπιδρούν με καθηγητές και άλλους φοιτητές και παρακολουθούν workshopμε τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχημένης σύμπραξης ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με τον χώρο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBAInternationalσε συνεργασία με τη Market Motive, την κορυφαία εταιρεία eLearning για online marketing σε επιχειρήσεις και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και τοeskills-center.eu. Τα μαθήματα επίσης υποστηρίζουν τρεις διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες καθηγητές σε θέματα eBusiness, μέλη ΔΕΠ του ΟΠΑ και του ερευνητικού εργαστηρίου ELTRUN.

Keywords
Τυχαία Θέματα