MotoGP: Το τελευταίο αντίο στον Σιμονσέλι

Η Ιταλία θρηνεί από άκρη σε άκρη το Μάρκο Σιμονσέλι. Δύο από τα μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς πρόβαλαν σε απ' ευθείας μετάδοση τη νεκρώσιμη ακολουθία.


Η μετάδοση ξεκίνησε με το κοινό να χειροκροτεί καθώς μία παρέλαση με μικρά παιδιά (αθλητές του ιταλικού πρωταθλήματος των mini bikes τα οποία φορούσαν φόρμες γνωστών αναβατών και κρατούν μπαλόνια με το νούμερο 58 αλλά και το παρατσούκλι «Sic».

Όταν πλησιάζουν στο ναό τα αφήνουν στον ουρανό. Παράλληλα

πλησίαζε το αυτοκίνητο με τη σωρό του άτυχου αναβάτη. Την μεταφέρουν φίλοι του στην εκκλησία. Ανάμεσά τους και ο Βαλεντίνο Ρόσι. Οι κάμερες είναι πάνω του καθώς ακούμπησε το φέρετρο. Χειροκροτούσε και αυτός έχοντας ένα απλανές βλέμμα. Δίπλα του στεκόταν ο Λόρις Καπιρόσι.

Στο ναό της Santa Maria Assunta, πρωτοστατεί ο αρχιεπίσκοπος Φραντσέσκο Λαμπιάσι του Ρίμινι. Χωρά 500 άτομα και είναι κατάμεστος. Εκεί βρίσκονται •τα μέλη της οικογένειας, στενοί φίλοι, μέλη ομάδων (της Gresini Τeam, της Ducati και της Yamaha) και επίσημοι καλεσμένοι.

Τα πλάνα μεταφέρονται στην πίστα του Μουτζέλο οι ιθύνοντες του οποίου αποφάσισαν να κρατήσουν μεσίστιες τις σημαίες που υπάρχουν σε αυτή σε ένδειξη πένθους για τον Σιμονσέλι. Το Μουτζέλο είναι ένα σιρκουί το οποίο ήταν από τα αγαπημένα του εκλιπόντος όπου είχε δώσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές μάχες του.

Τα πλάνα της Ιταλικής τηλεόρασης έκαναν ένα γύρο δείχνοντας πανό και πλακάτ από τον κόσμο που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Μέσα οι εικόνες στάθηκαν στους γονείς του αλλά και την αδερφή του. Από τους γνωστούς αθλητές της Ιταλίας παραβρέθηκε ο παίχτης του μπάσκετ Βάλτερ Μανίφικο, Εκεί ήταν οι Μάρκο Μελάντρι , Αντρέα Ντοβισιόζο Χόρχε Λορένθο και Σέτε Ζιμπερνό.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα