Spiegel: Σχέδιο 6 σημείων για την ανάπτυξη ετοιμάζει η Μέρκελ

Σχέδιο έξι σημείων για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη ετοιμάζει η Γερμανία, που θα το παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Spiegel, το σχέδιο έξι σημείων προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στα κράτη-μέλη που δέχθηκαν πλήγμα από την κρίση. Στις ζώνες αυτές, θα παρέχονται στους ξένους επενδυτές φοροαπαλλαγές κι ένα ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο.

Επίσης, το Βερολίνο εξετάζει

τη δημιουργία ενός Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, στα πρότυπα της Τρόιχαντ, που διαδραμάτισε τον σχετικό ρόλο κατά την γερμανική επανένωση, καθώς και την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου της «Ατζέντας 2010» για την αγορά εργασίας.

Η «Ατζέντα 2010», του πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ προέβλεπε χαλάρωση της προστασίας των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης και σχέσεις απασχόλησης με μειωμένο κόστος για τους εργοδότες.

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα του Spiegel. Πάντως, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση όντως ετοιμάζει σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο θα κατατεθεί σε ολοκληρωμένη μορφή στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Επίσης, ο Ζάιμπερτ διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα