«The Iceman»

Αφοσιωμένος Σύζυγος. Στοργικός Πατέρας. Αδίστακτος Δολοφόνος

"Ένας από τους πιο ψυχρούς εκτελεστές όλων των εποχών, κατάφερνε να είναι παράλληλα και τέλειος οικογενειάρχης... Πως γίνεται αυτό; Μόνο ο «Iceman» το γνωρίζει!"

Η πλοκή:

Ο πολωνικής καταγωγής Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι επί περίπου 30 χρόνια ζούσε μια διπλή ζωή: ήταν ένας τρυφερός σύζυγος, ένας αφιερωμένος πατέρας και ταυτόχρονα ένας αδίστακτος, κατά συρροή δολοφόνος. Μετά τη σύλληψή του, ο Κουκλίνσκι ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει πάνω από 250 άτομα μεταξύ 1954 και 1985, πολλά από τα οποία για λογαριασμό της ιταλοαμερικανικής

μαφίας. Ο Κουκλίνσκι, απέκτησε το ψευδώνυμο Iceman, επειδή συνήθιζε να παγώνει τα θύματά του, με σκοπό να αλλοιώσει το χρόνο θανάτου τους, για να παραπλανήσει την αστυνομία.

H ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Άντονι Μπρούνο και ακολουθεί τον Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, ο οποίος σκότωνε επί σειρά ετών στόχους που του είχαν δοθεί, ενώ παράλληλα ζούσε μια φυσιολογική ζωή με τη γυναίκα και τα παιδιά του, χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν τίποτα. Πώς κατάφερε, όμως, να έχει μια διπλή ζωή για τόσο καιρό;
Μεγαλωμένος με ένα βίαιο και αυστηρό πατρικό πρότυπο, έμαθε να είναι σκληρός, ψυχρός και να μην χάνει την ψυχραιμία του σε δύσκολες καταστάσεις. Ήταν επίσης διατεθειμένος να δημιουργήσει οικογένεια, τελείως διαφορετική από αυτή μέσα στην οποία μεγάλωσε. Έτσι, το 1964 παντρεύτηκε την Ντέμπορα Πελικότι, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Ο Κουκλίνσκι είχε άλλη μια μοναδική ικανότητα: μπορούσε να κρατά σε απόσταση τους δύο διαφορετικούς κόσμους στους οποίους ζούσε και αυτό αποδεικνύεται όταν αποφασίζει να κρύψει την αλήθεια σχετικά με το επάγγελμά του από την Ντέμπορα. Της λέει ότι δουλεύει σε ταινίες κινουμένων σχεδίων ενώ εκείνος δανείζει τη φωνή του σε ταινίες πορνό, οι οποίες διανέμονται από τη μαφία. Εκείνος υποστηρίζει ότι αφού η Ντέμπορα δεν ξέρει την αλήθεια, δεν πρόκειται να πληγωθεί.

Τα επαγγελματικά του σχέδια, όμως θα επεκταθούν με αφορμή ένα περιστατικό. Όταν μια νύχτα το αφεντικό του και τα τσιράκια του, θα τον ξαφνιάσουν στη δουλειά απειλώντας τον ότι θα τον κάνουν να υποφέρει, λόγω του ότι δεν παρέδωσε στην ώρα του μια παραγγελία, ο Κουκλίνσκι τους εντυπωσιάζει δείχνοντάς τους ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του μόνος του. Έτσι, το αφεντικό του, τον κάνει το δεξί του χέρι, για να σκοτώνει ανελέητα, ως επαγγελματίας εκτελεστής. Τι πιο δελεαστικό από μια δουλειά με πολύ καλά λεφτά, την περίοδο που ο Κουκλίνσκι περιμένει άλλο ένα παιδί από τη γυναίκα του. Πράγματι, η ζωή τους απογειώνεται, αποκτώντας ένα πολύ ωραίο σπίτι και στέλνοντας τις κόρες του σε ιδιωτικό σχολείο.

Τη δεκαετία όμως του '80, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν για τον Κουκλίνσκι. Η δουλειά περιορίζεται με αποτέλεσμα τα εισοδήματα του να μειώνονται όλο και περισσότερο. Μπορεί τελικά ο Κουκλίνσκι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να κρατήσει την οικογένειά του ανέπαφη; Κάτι πρέπει να γίνει, αλλά τι;

11 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Keywords
Τυχαία Θέματα