Α. Παπαρήγα: Εκλογές για να «τσακίσει ο λαός το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ»

Το «θράσος» του πρωθυπουργού «να πει ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με τα μέτρα» στηλίτευσε η Αλέκα Παπαρήγα σε σημερινές της δηλώσεις, τονίζοντας ότι η χώρα οδηγήθηκε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία που μπορεί να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, καθώς η κρίση στην ευρωζώνη αυξάνεται.

Χθες, είπε η κ. Παπαρήγα έγινε ένας συμβιβασμός ανάμεσα στα διάφορα κράτη της ΕΕ και στη διεθνή ένωση των τραπεζών.

Είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος δεν πρόκειται να λύσει ούτε το θέμα της κρίσης ούτε το θέμα της ανάπτυξης. Αντίθετα θα έχουμε επιβράδυνση της ανάπτυξης και πάνω απ' όλα μέτρα πρωτόγνωρα σε βάρος όλων των λαών της ευρωζώνης, όλων των λαών της Ευρώπης και μέσα εκεί βρίσκεται και η Ελλάδα.

Αναφορικά με τις τράπεζες η κ. Παπαρήγα τόνισε πως η μεγαλύτερη η κρατική παρέμβαση δεν λέει τίποτα: «Και 100% να ήταν οι τράπεζες στο κράτος την ίδια πολιτική θα είχαν απέναντι στον λαό, αλλά, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός πια σαφέστατα, η μερική κρατικοποίηση θα οδηγήσει στην εξυγίανση των τραπεζών. Τα σπασμένα του κουρέματος θα τα πληρώσει ο λαός και τα μερίδια των τραπεζών θα δοθούν σε τράπεζες χωρών της ΕΕ και ενδεχομένως όχι μόνο».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Παπανδρέου ότι «προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποκοιμηθεί με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού».

Για το ενδεχόμενο εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν για το λαό ένα εφαλτήριο» ώστε «να τσακίσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία» και ταυτόχρονα «να μην επιτρέψει να υπάρχουν αυταπάτες ότι μπορεί οι προτάσεις μικρότερων κομμάτων, επειδή είναι μικρότερα και αντιπολιτευόμενα, να λύσουν το πρόβλημα, όλοι αυτοί που μέχρι τώρα μιλούσαν για το ευρωενωσιακό θαύμα, για τον μονόδρομο της ΕΕ. Εφαλτήριο σήμερα για το λαό είναι η πολιτική ενίσχυση του ΚΚΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα