Α. Σαμαράς: Όποιος πανηγυρίζει αυτο-γελοιοποιείται

Σκοτεινά σημεία και λεπτομέρειες που απαιτούν διευκρινίσεις παρατηρεί στη συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορεί την κυβέρνηση πως μετά από δέκα χρόνια θυσίες και αφού πωληθεί η δημόσια περιουσία η χώρα θα βρεθεί ακριβώς

εκεί που ήταν το 2009.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι το συνολικό χρέος της χώρας δεν θα μειωθεί κατά 100 δισεκατομμύρια μόλις ισχύσει η συμφωνία των Βρυξελλών, αλλά πολύ λιγότερα.

Επισημαίνει εξάλλου πως η στάση και οι θέσεις του κόμματος του όλο το τελευταίο διάστημα έχουν δικαιωθεί και ζητά αυτό να αναγνωριστεί από όσους έκαναν σκληρή και κακόπιστη κριτική στον ίδιο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο άρθρο του ο πρόεδρος της αξιωματικής εκτιμά πως το κούρεμα έγινε αναπόφευκτο γιατί το χρέος έγινε μη βιώσιμο και αυτή η εξέλιξη, όπως τονίζει, φωτογραφίζει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα.

«Όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτο-γελοιοποιείται», τονίζει ο κ. Σαμαράς και κάνει λόγο για «σωτηρία» που μας επέβαλαν και αντί να προκαλέσει μείωση του ελλείμματός, προκαλεί αύξηση της ύφεσης.

«Εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ίδιοι… Τώρα είναι καιρός να αποδείξουν και όσοι μας επέκριναν ότι δεν είναι χειρότεροι από αυτά που καταδίκαζαν», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα