Α. Τσίπρας: Ηγεσία πολιτικών νάνων υπόγραψε την υποδούλωση της χώρας

12:41 9/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Για «ηγεσία πολιτικών νάνων» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας καλεί επίσης τους πολίτες σε μία πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης.

Αναφέρει ότι «το εξαρτημένο,

ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες» και υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κυρίας Μέρκελ. Και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης- σε έναν αγώνα «κοινωνικό, ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα