Αφγανιστάν: Νεκροί όλοι οι Ταλιμπάν

Τέλος έλαβαν οι συγκρούσεις με τους αντάρτες στην Καμπούλ, έπειτα από 18 ώρες σφοδρών μαχών.

Νεκροί είναι όλοι οι Ταλιμπάν που συμμετείχαν στις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον πρεσβειών, του αρχηγείου του NATO και της Βουλής.

Την ίδια στιγμή από τις επιχειρήσεις δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ συνολικά τραυματίστηκαν 23 άτομα, μεταξύ των οποίων πολίτες.

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι πραγματοποίησαν την τελική

επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν που είχαν οχυρωθεί σε κτίριο στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

Οι Ταλιμπάν απάντησαν στα πυρά, όμως σχεδόν αμέσως οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο, διευκρίνισε αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι τα δύο κτίρια στην διπλωματική συνοικία και κοντά στη Βουλή, στα οποία είχαν καταφύγει οι Ταλιμπάν ελέγχονται από τις αστυνομικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι όλοι οι δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας στην Καμπούλ, Χασματουλάχ Στανικζάι, ανέφερε ότι «η τελευταία ενημέρωση που έχουμε σχετικά με την περιοχή του αφγανικού κοινοβουλίου είναι ότι η επίθεση τέλειωσε τώρα και ο μόνος αντάρτης ο οποίος αντιστεκόταν σκοτώθηκε».

Επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή

Οι καμικάζι φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή, ωστόσο τους απώθησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, αναγκάζοντάς τους να οχυρωθούν σε γειτονικό κτίριο.

Σε άλλη συνοικία, οι καμικάζι οχυρώθηκαν σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στο καινούργιο ξενοδοχείο Kabul Star Hôtel, περίπου 100 μέτρα από την αυστηρά φρουρούμενη είσοδο της συνοικίας όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες και μια βάση της Isaf.

Έξι ταυτόχρονες επιθέσεις

Οι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν χθες Κυριακή του Πάσχα έξι ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν για να σηματοδοτήσουν, σύμφωνα με τους ίδιους, την έναρξη της «εαρινής εκστρατείας». Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ανταρτών Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες πολύ καιρό.

Διαβάστε επίσης: Οι επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (Video και φωτογραφίες)

«Αντίποινα» για την καύση του Κορανίου η επίθεση των Ταλιμπάν

Αντιστάθηκαν οι βουλευτές του Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Μπαράζ εκρήξεων και επιθέσεων από τους Ταλιμπάν

Επίθεση σε στρατόπεδο στη Καμπούλ: Όλοι οι Έλληνες καλά

Keywords
Τυχαία Θέματα