Αυστραλία: Απέλαση σύρων διπλωματών για τη σφαγή στη Χούλα

Την έντονη δυσφορία της για την αιματοχυσία στην πόλη Χούλα της Συρίας, έδειξε η Αυστραλία απελαύνοντας δύο σύρους διπλωμάτες.

Με απόφαση του υπουργού εξωτερικών της Αυστραλίας, Μπομπ Καρ, ο σύρος επιτετραμμένος Τζαουντάτ Αλι και ένας ακόμη διπλωμάτης σε 72 ώρες θα έχουν απελαθεί από την Αυστραλία. Μάλιστα, ο πρώτος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο υπουργείο εξωτερικών για της σφαγή που έγινε στη Συρία, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 100 ανθρώπων, εκ των οποίων οι μισοί ήταν ανήλικα παιδιά.

Στις δηλώσεις του, ο Μπομπ Κερ είπε:

«Αυτός είναι ο πιο δραστικός τρόπος για να στείλουμε ένα μήνυμα αποστροφής στη συριακή κυβέρνηση. Η συριακή κυβέρνηση δεν πρέπει να αναμένει πως θα υπάρξουν άλλες επίσημες αποστολές στην Αυστραλία μέχρι να σεβαστεί την εκεχειρία του ΟΗΕ και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ώστε να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν.

Η σφαγή περισσοτέρων των 100 ανθρώπων στη Χούλα, ανδρών γυναικών και παιδιών, συνιστά ένα ωμό και απεχθές έγκλημα. οι Αυστραλοί είναι πανικόβλητοι μετά τη σφαγή αυτή και επιδιώκουμε μια ενωμένη διεθνή απάντηση ώστε οι υπεύθυνοι να διωχθούν.»

Τέλος, ο Κερ τόνισε πως η Αυστραλία αναμένει ανάλογες ενέργειες από άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα