Αυτοσυγκράτηση στην Αίγυπτο ζητά ΕΕ και Αραβικός Σύνδεσμος

Έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» προς όλες τις πλευρές στην Αίγυπτο απηύθυνε η Ευρωπαϊκή ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος, για τις βίαιες συγκρούσεις που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα ανάμεσα σε διαδηλωτές που καλούν να επιταχυνθεί η παράδοση της εξουσίας σε πολιτική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με ανησυχία και καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν και ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τις δημοκρατικές εκλογές την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Επίσης, τόνισε ότι η ΕΕ «δεν δείχνει με το δάκτυλο κανέναν ειδικά», ερωτώμενος για τυχόν ευρωπαϊκές επικρίσεις στη μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για ορισμένες από τις πολιτικές της, περιλαμβανομένων των «νόμων περί εκτάκτου ανάγκης» και τις «δίκες σε στρατοδικεία».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ Αράμπι, κάλεσε και αυτός να υπάρξει «ηρεμία» στην Αίγυπτο μετά τις φονικές συγκρούσεις στο Κάιρο, ζητώντας να συνεχίσει η διαδικασία εκδημοκρατισμού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αράμπι εκφράζει τη «μεγάλη ανησυχία του» και καλεί «να υπάρξει η μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και σεβασμός «στην ελευθερία της έκφρασης και στα δικαιώματα των ειρηνικών διαδηλωτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα