Αγαλμα του Χριστού στη Συρία - σύμβολο ελπίδας!

Xάλκινο άγαλμα του Ιησού ύψους 32 μέτρων αποτελεί σύμβολο ελπίδας για ειρήνη, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ιδέα για τη δημιουργία της γλυπτικής σύνθεσης γεννήθηκε την εποχή, κατά την οποία η Συρία ήταν ακόμη μακριά από τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα σήμερα. Επρόκειτο για ένα μεγάλο σχέδιο ενίσχυσης των μακραίωνων πνευματικών δεσμών της Ρωσίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι εργασίες για το ασυνήθιστο αυτό έργο διήρκεσαν 8 χρόνια και συμμετείχαν σ΄ αυτές ο Κλήρος της Συρίας, θεολόγοι από τη Λαύρα

της Αγίας Τριάδας στη Ρωσία και ένας γλύπτης από την Αρμενία. Δυσκολότερη φάση του έργου αποδείχθηκε το τελευταίο βήμα - η εγκατάσταση του γλυπτού πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία, όπως δήλωσε ένας από τους πρωτεργάτες της ανέγερσης του αγάλματος, ο διευθυντής του «Ιδρύματος του Αγίου Παύλου και του Αγίου Γεωργίου», Σαμίθρ Σαχίμπ Ελ-Γκαντμπάν

Με μια συμβολική κίνηση, το μνημείο στη Συρία εγκαταστάθηκε την ημέρα εκείνη, κατά την οποία οι Μουσουλμάνοι όλου του κόσμου, πραγματοποιούν το Μεγάλο Προσκύνημα στο όρος Αραφάτ. Αυτή είναι η κορυφαία στιγμή του Χατζ - του ιερού προσκυνήματος στα Ισλαμικά Ιερά της Μέκκας και την Μεδίνας, που ολοκληρώνεται με τον εορτασμό του Κουρμπάν-Μπαϊράμ.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/2013_10_26/247891801/

Keywords
Τυχαία Θέματα