«Αγώνας και διεκδίκηση για μια ανθρώπινη Πετρούπολη»

Ένας χρόνος μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Θωμά Κοτσαμπά, ο ΜΑΧΗΤΗΣ ζήτησε από τον Δήμαρχο Πετρούπολης να μιλήσει για το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα, για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.

Για όλα! Μικρά και μεγάλα. Τα καθημερινά του Δήμου, αλλά και αυτά που ταλανίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ο πρώτος άρχοντας της πόλης στη συνέντευξή του στον «Μ» έδειξε να εκπλήσσεται όταν άκουσε ότι κάποιοι κατηγορούν τη δημοτική αρχή για μειωμένα αντανακλαστικά, για απλή διαχείριση και όχι ουσιαστική

διοίκηση από μέρους του. Η απάντηση του πέρα ως πέρα ανθρώπινη: «Στην πόλη αυτή μεγάλωσα και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Θα έκανα ποτέ κακό στα ίδια τα παιδιά μου».

Ο Θωμάς Κοτσαμπάς δηλώνει ανήσυχος για το μέλλον της Τ.Α. αλλά παράλληλα ζητά επαγρύπνηση των πολιτών για συνεχείς και αυξημένες αξιώσεις, ενώ ο ίδιος υπόσχεται ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και κυρίως σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ως θύματα της οικονομικής κρίσης.

- Ένας χρόνος διοίκησης στο Δήμο Πετρούπολης. Πως κρίνετε το έργο σας; Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός;

Αναλάβαμε στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων χρόνων, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης του συστήματος. Τόσο η μεγάλη μείωση των οικονομικών πόρων , όσο και η σημαντική μείωση του προσωπικού, δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις στον προγραμματισμό μας. Το βασικότερο είναι ότι υλοποιήσαμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, ότι θα λειτουργήσουμε προς όφελος των δημοτών μας.

Η Διοίκηση του Δήμου, στα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια που καλείται να λειτουργήσει, έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ελάφρυνση της κάθε Πετρουπολιώτικης οικογένειας όπως, το «πάγωμα» των δημοτικών τελών για όλους, ελάφρυνση έως απαλλαγή δημοτικών τελών για τις τρίτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, οι μειώσεις και καταργήσεις των εισφορών για τη συμμετοχή στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, η ενίσχυση όλων των άπορων οικογενειών που ζήτησαν τη βοήθεια της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας.

Παράλληλα, για πρώτη χρονιά οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς μας Σταθμούς, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Τα σχολεία μας, παρά τις δυσκολίες, λειτουργούν κανονικά, ενώ με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εξυπηρετούνται δεκάδες ανήμποροι συμπολίτες μας.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι πλήρως, σε αυτό τον πρώτο χρόνο. Ίσως, ο κόσμος έχει χαμηλώσει τις απαιτήσεις του, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους. Επειδή υπάρχει όλη αυτή η σκοτεινιά γύρω μας, δεν πρέπει να πάψουμε να έχουμε απαιτήσεις. Αντίθετα, οι απαιτήσεις μας πρέπει να είναι αυξημένες και να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που δικαιούμαστε.

Βέβαια στην εποχή που ζούμε οι προτεραιότητές μας παραμένουν σταθερές, στην υπεράσπιση των εργαζομένων. Πιστεύω πως τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στη στήριξη όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, και η εκτίμησή μας είναι ότι το 2012 πολλο

Keywords
Τυχαία Θέματα