Αισθητή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι εκτιμήσεις αναλυτών και αξιωματούχων ότι θα υπάρξει συμφωνία για το PSI μετά την επανέναρξη των συνομιλιών, έδωσε ώθηση στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη.

Ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,06% κλείνοντας στις 670,03 μονάδες. Οι τράπεζες ενισχύθηκαν 6,58%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 40,9 εκατ. ευρώ.

"Οι επενδυτές φαίνεται ότι προεξοφλούν θετικά μια συμφωνία για το PSI το οποίο θα βοηθήσει

στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το νέο σχέδιο διάσωσης της χώρας ύψους 130 δις ευρώ", είπε ο Νίκος Κοσκολέτος, αναλυτής στην Eurobank EFG Equities. "Ό,τι βγαίνει για το PSI θα επηρεάζει την αγορά".

Η ρυθμιστική αρχή του γαλλικού χρηματοπιστωτικού τομέα ACP ετοιμάζεται να ζητήσει από τις μεγάλες τράπεζες της χώρας να αυξήσουν τις απομειώσεις του ελληνικού χρέους στο 70 ή 75% από το 60%, ανέφερε η εφημερίδα Le Monde την Τετάρτη.

Στατιστικά

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 6,88%, της Alpha Bank 13,99%, και της Eurobank 12,28%.

Η ATEbank ενισχύθηκε 6,07% μετά και την πώληση του ποσοστού 4,26% που κατέχει η ATEbank στην ΕΧΑΕ μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Ο δείκτης εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 2,81% με την μετοχή της Coca Cola Hellenic να καταγράφει κέρδη 2,94% ενώ της ΕΧΑΕ απώλεσε 2,38%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Οριακά κέρδη σημείωναν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το απόγευμα, μετά το διήμερο ράλι, με τα νέα ότι το ΔΝΤ θα αυξήσει τα κεφάλαιά του να ενισχύουν την ψυχολογία και να αντισταθμίζουν την αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη των συζητήσεων για το PSI.

Στις 17:25 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε κέρδη 0,39%.

Keywords
Τυχαία Θέματα