Ακραία καιρικά φαινόμενα

Εδώ και λίγες ώρες, ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα, πλήττουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι και εκδρομείς να έχουν αποκλειστεί.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 7 βαθμούς και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, να φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Πλατάνα Ευβοίας, καθώς τα κύματα φτάνουν έως και τα επτά μέτρα, ενώ από χθες από χθες το βράδυ τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή

τους στο Νομό Τρικάλων με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κρύο. Στα «άσπρα» έχουν ντυθεί επίσης η Ελάτη, το Περτούλι και τα ορεινά Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Καλαμπάκας.

Λόγω χιονόπτωσης είναι αποκλεισμένοι οι κάτοικοι του Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στα καταλύματα των Χανίων, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 0 βαθμούς κελσίου. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί στην ορεινή Φωκίδα, στην περιοχή της Οίτης και στα Κελάρια Παρνασσού.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς σε ισχύ τέθηκε το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με εξαίρεση τα δρομολόγια των πλοίων και των δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό, που πραγματοποιούνται κανονικά. Επίσης απαγορευτικό ισχύει και για τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Keywords
Τυχαία Θέματα