Ακτιβισμός για να ανακοπούν οι διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή

Πρόβα τζενεράλε η χθεσινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών για να αποδοκιμαστεί η τρόικα

H χθεσινή ακτιβιστική κίνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και αποδοκίμασαν την τρόικα, αιφνιδίασε αρκετούς.

Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή του κόμματος του Π. Καμμένου, που θα εξακολουθήσει αυτές τις μορφές δράσης σε καθημερινή πλέον κλίμακα.

Η τακτική αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να ανακάμψουν, δημοσκοπικά , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που δείχνουν να έχουν εξαντλήσει τη δυναμική τους.

Φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο και τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη Χρυσή Αυγή να κερδίζει ψηφοφόρους από το κόμμα του κ. Καμμένου, ενώ και η δεξαμενή των ψηφοφόρων διαμαρτυρίας, δείχνει να επικροτεί και να επιβραβεύει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Ο Π. Καμμένος, τον τελευταίο καιρό, προβληματίζεται έντονα για το μέλλον και την προοπτική του κόμματος που ίδρυσε και κατάφερε να ξεπεράσει το 10% στις εκλογές του Μαΐου.

Στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικρατεί ανάλογος προβληματισμός, που εκφράζεται κυρίως από τον κ. Μαρκόπουλο.

Εκτιμούν ότι η δυναμική του κόμματος έχει εξανεμιστεί και πρέπει να περάσει σε δυναμικές μορφές πολιτικής δράσης, με έντονο το στοιχείο του ακτιβισμού, προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη και προοπτική. Στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνουν το κίνδυνο να καλύψει η Χρυσή Αυγή τον αντιμνημονιακό χώρο και να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος από τους πολίτες που απορρίπτουν το σημερινό πολιτικό σύστημα και αναζητούν πολιτική έκφραση για να εκφράσουν τη οργή και τη διαμαρτυρία τους.

Η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποδοκιμαστεί η τρόικα, ήταν η πρόβα τζενεράλε.

Μπορεί στο άμεσο μέλλον να δούμε ομάδες πολιτών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν παντού την τρόικα, ακόμα και στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών όταν έρχονται στην Ελλάδα.

Οι ακτιβιστικές αυτές κινήσεις θα επεκταθούν και στην Περιφέρεια με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας εναντίον κυβερνητικών πολιτικών ή ακόμα και κυβερνητικών βουλευτών.

Σε όλα αυτά βεβαίως ελλοχεύει ένας υπαρκτός κίνδυνος.

Να ξεφύγει η κατάσταση από τις λεκτικές αποδοκιμασίες και να υπάρξουν ακραίες ενέργειες.

Αυτό το τελευταίο επισημαίνεται ήδη από στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δεν δείχνουν να συμφωνούν με αυτή την ακτιβιστική τακτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα