Άνθρωποι-«γαϊδούρια»

Στα συμπαθέστατα και φιλικά στον άνθρωπο γαϊδούρια δίνουμε δύο χαρακτηρισμούς.

Ο ένας είναι η αναισθησία τους (κακώς, κατά την άποψή μου). Γιατί τα συμπαθέστατα αυτά τετράποδα μερικές φορές έχουν περισσότερη ευαισθησία από πολλούς ανθρώπους.

Αλά όλοι έχουμε πει σε κάποιον αδιάφορο για όσα συμβαίνουν γύρω του «μα γαϊδούρι είσαι;». Κι ο δεύτερος χαρακτηρισμός είναι η υπομονή τους. Δεν λέμε συχνά «αυτός έχει γαϊδουρινή υπομονή»;.

Και τώρα σκέφτομαι ότι γεμίσαμε «γαϊδούρια» γύρω μας και ίσως περισσότερο ανθρώπους-«γαϊδούρια» παρά ανθρώπους-ανθρώπους.

Μήπως δεν είναι «γαϊδούρια»

όλοι αυτοί οι φωστήρες της τρόικα, των οικονομικών υπηρεσιών στα δικά μας υπουργεία και των κέντρων αποφάσεων που με τόση αναισθησία στις ανθρώπινες τραγωδίες που ζουν γύρω τους παίρνουν αυτά τα εφιαλτικά μέτρα που οδηγούν στην απόγνωση και την αυτοκτονία χιλιάδες συνανθρώπους μας;

Και δεν μετατρέπονται (άθελά τους, αλλά ποιος τους ακούει;) σε «γαϊδούρια» υπομονής των απάνθρωπων μέτρων που πέφτουν στην πλάτη τους οι χιλιάδες συνταξιούχοι που τόσο εύκολα, τόσο ανελέητα τους στερούν κάθε μήνα σχεδόν κι ένα κομμάτι από το πικρό ψωμί που τους απόμεινε;

Και για όλους εμάς που δεν μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία «γαϊδουριών», που άλλα είναι αναίσθητα και άλλα ματώνουν αλλά υπομένουν υπάρχει ένα ερώτημα αγωνίας:

Όχι σε όλα (τα μέτρα). Όχι στα μέτρα για τα 11,5 δισ. ευρώ που θα μας βυθίσουν στην κόλαση. Όχι σε όλα λοιπόν, αλλά μετά τι;

Θα περιμένω τη συνέντευξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα, που θα γίνει στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ. Η παρουσία του στην κεφαλή της πορείας διαμαρτυρίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες εκείνες, όπως έχει αναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου λέει τίποτα.

Είναι απλά ένα πολιτικό σόου. Εγώ από τον Αλέξη περιμένω τη σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιπρόταση στα μέτρα Στουρνάρα.

Αν μείνει ο Τσίπρας στο σόου της πορείας διαμαρτυρίας απλά θα επιβεβαιώσει όλους εκείνους που λένε ότι μόνο για πρόεδρος δεκαπενταμελούς στο Λύκειο κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα