Απάτη 12 δις από την Deutsche Bank

12:30 4/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Έρευνα για απόκρυψη απωλειών που ανέρχονται στα 12 δις ευρώ σε βάρος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Deutsche Bank, αρχίζει η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times.

Σύμφωνα

με το δημοσίευμα, η γερμανική τράπεζα, κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τα βιβλία της και απέκρυψε ζημιές 12 δις για να αποφύγει τη διάσωση της από την γερμανική κυβέρνηση. Οι καταγγελίες φαίνεται να έγιναν από τρεις πρώην υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι ανέφεραν ότι η τράπεζα προσπάθησε να εξαφανίσει παράγωγα ονομαστικής αξίας 130 δις. ευρώ.

Οι επιθεωρητές της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, αναμένεται να αναπτύξουν τις έρευνες τους σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων και πρώην υπαλλήλων που γνωρίζουν τις συναλλαγές που έγιναν.

H Deutsche Bank έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Την Τετάρτη η τράπεζα επανέλαβε ότι οι καταγγελίες "έχουν γίνει εδώ και πάνω από δυόμιση χρόνια" και "αποτελέσαν το αντικείμενο προσεχτικής και ενδελεχούς" έρευνας νομικής εταιρείας, η οποία τις βρήκε "εντελώς ανυπόστατες".

Keywords
Τυχαία Θέματα