Απίστευτη πρόκληση με παράλογες προσλήψεις στην Βουλή

Απίστευτο και όμως πραγματικό! Στην Ελλάδα του μνημονίου όπου τα πάντα καταρρέουν με δραματικές συνέπειες για τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους, οι παροικούντες στην Βουλή –αλλά και όσοι έτυχε να περάσουν από εκεί- εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» και άκρως προκλητικά προνόμια.

Συγκεκριμένα, μπορεί ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος να έχει αποχωρήσει από την

πολιτική την τελευταία δεκαετία, όμως η Βουλή εξακολουθεί να του παρέχει γραφείο και κυρίως το δικαίωμα να διορίζει μετακλητούς υπαλλήλους, τους οποίους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 728/526/25−1−2012 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, «διορίζεται, από 1η Ιανουαρίου 2012, στο Γραφείο του πρώην Προέδρου της Κ.Ο. του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας», Νίκου Κωνσταντόπουλου, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 1Θ΄ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α΄/97), όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, ο Θ. Μ. του Ιακώβου (Α.Δ.Τ. Σ 6….), με Γ΄ βαθμό και το βασικό μισθό του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΔΕ κατηγορίας του Ν. 4024/11 (ΦΕΚ 226/Α΄/2011), όπως ισχύει. (Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Δ/νσεως Οικον. Υπηρεσιών της Βουλής 733/530/25−1−2012)».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο διορισμός είναι καθ’ όλα νόμιμος, όμως δημιουργείται μείζον ηθικό θέμα, τόσο για τον κ. Πετσάλνικο ο οποίος δεν έχει φροντίσει να τροποποιήσει την συγκεκριμένη διάταξη του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να σταματήσει την «φάμπρικα» των παράλογων προσλήψεων αλλά και του κ. Κωνσταντόπουλου ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να «βολέψει» έναν δικό του άνθρωπο στην βουλή.

Επιπλέον, δημιουργείται το ερώτημα : «Πόσοι είναι οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων οι οποίοι διατηρούν έως σήμερα γραφεία στην Βουλή και πόσοι οι υπάλληλοι που τα στελεχώνουν».

Όσο για το ερώτημα «ποια ακριβώς είναι η εργασία των συγκεκριμένων υπαλλήλων», η απάντηση είναι αυτονόητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα