Από την επιστήμη στο φλιτζάνι

Αποδεδειγμένα ο καφές είναι ένα ρόφημα που μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία.


Συγκεκριμένα ,οι θετικές επιδράσεις του συγκεκριμένου ροφήματος δεν είναι λίγες αφού εντοπίζονται όχι μόνο σε ότι αφορά στη βελτίωση της σωματικής απόδοσης αλλά όπως διαπιστώνουν επιστημονικές μελέτες εξαιρετικά ευεργετικό αποδεικνύεται και για την πνευματική υγεία.

Η ημερήσια πρόσληψή του μπορεί να διασφαλίσει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για τον οργανισμό όπως βελτίωση της συγκέντρωσης, των αντανακλαστικών ενώ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις ιδιαίτερα σε αθλήματα μακράς

διάρκειας όπως (κολύμβηση και ποδηλασία).

Δεν αποτελεί άλλωστε έκπληξη πως ο καφές συνιστά κυρίαρχο συστατικό της υγιεινής διατροφής καθώς επιτυγχάνει την προστασία των κυττάρων απέναντι στην οξείδωση.

Προστατεύει ακόμη από την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 και από τη νόσο Alzheimer όπως και από διάφορες μορφές καρκίνου.

Ο καφές μπορεί χωρίς αμφιβολία να αποτελέσει πηγή ενυδάτωσης αφού μια κούπα περιέχει περίπου 150 ml νερό.

Μια μέτρια κατανάλωση καφέ (3-5 κούπες ημερησίως) αντιστοιχεί περίπου σε 40% ποσότητας νερoύ που θα πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά.

Ενδεικτική Βιβλιογραφία: Moderate coffee consumption has cardio protective effect (Andersen et al, 2006, Cornelis & El-Sohemy, 2007) May reduce the risk of brain stroke (Lopez-Garcia et al, 2009)Can improve mental performance, memory and concentration (Koppelstaetter et al, 2008)May contribute to the prevention of Parkinson and Alzheimer Disease (Journal of Alzheimer's Disease, Eskelinen et al, 2009) Acts against fatigue and enhance physical performance.(Burke, 2008) May contribute to the prevention of Colon Cancer (Woolcote et al, 2002; Giovannucci, 2000) May contribute to the prevention of liver cancer. (Inoue et al, 2005)May reduce the risk of type 2 diabetes (Higdon & Frei, 2006)

Keywords
Τυχαία Θέματα