Από τριμελή επιτροπή οι διαφορές φορολογουμένων-Εφόρων

Τριμελής επιτροπή που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών θα επιλύει τις διαφορές των φορολογουμένων με τους Εφόρους.

Σύμφωνα με τροπολογία, που αφορά τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων και την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από τις εφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπορούν, εντός διμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης του προϊσταμένου της Εφορίας, να ασκήσουν ένσταση στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ένσταση θα υποβάλλεται σε ειδική τριμελή επιτροπή, που θα

συγκροτηθεί από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης θα ενεργοποιούνται για φορολογούμενους που δεν εξοφλούν σε διάστημα τετραμήνου από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής τις δόσεις του τέλους ακινήτων.

Όπως ορίζει η τροπολογία, αν δεν καταβληθεί το τέλος ακινήτων, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το ειδικό τέλος ακινήτων και αποστέλλουν κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων απαλλάσσονται από το τέλος ακινήτων κατά 17% της συνολικής επιφάνειας, εάν εκμεταλλεύονται περισσότερα από επτά δωμάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα