Αποχωρούν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου οι αγρότες

Τα πνεύματα φαίνεται πως ηρεμούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς οι αγρότες αποχώρησαν από τις αίθουσές του και βρίσκονται στον κόμβο των οδών Σενετάκη και Ικάρου, έξω από το αεροδρόμιο.

Νωρίτερα, αφέθηκε ελεύθερος ένας νεαρός αγρότης, που είχε προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο, γεγονός που εκτόνωσε την όλη κατάσταση.

Η ένταση και τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά το μεσημέρι, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να μπει στην πίστα του αεροδρομίου και εμποδίστηκε από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι αγρότες άρχισαν να πετούν στους αστυνομικούς πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Στη

συνέχεια προσήχθη ένας αγρότης, που -σύμφωνα με την αστυνομία- επιχείρησε να μπει στην πίστα του αεροδρομίου με το... τρακτέρ του.

Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή του αγρότη, μια ομάδα των συγκεντρωμένων προσπάθησε να αποκλείσει τις πύλες εισόδου και εξόδου του αερολιμένα Ηρακλείου, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Μ. Παραβολιδάκης, που προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα οξυμμένα -και με την προσαγωγή του αγρότη- πνεύματα, για να υπάρξει ηρεμία.

Ακολούθησαν προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερος ο αγρότης, όμως ορισμένοι αγρότες έφθασαν στα γραφεία του διαβατηριακού ελέγχου, προκαλώντας υλικές ζημιές και στη συνέχεια υπήρξε νέα ένταση, καθώς ένα τρακτέρ έσπασε τμήμα της τζαμαρίας στην είσοδο της αίθουσας αναχωρήσεων.

Αργά το απόγευμα και αφού αφέθηκε ελεύθερος ο αγρότης, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από τις αίθουσες του αεροδρομίου και κατευθύνθηκαν στον κόμβο έξω από το αεροδρόμιο και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για την πορεία της κινητοποίησης.

Πάντως, οι προγραμματισμένες πτήσεις έγιναν κανονικά, ενώ οι τουρίστες παρακολουθούσαν έκπληκτοι τα όσα είχαν διαδραματισθεί στο αεροδρόμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα