Απομακρύνεται η σκέψη μαζικής παραίτησης της Κ.Ο. της ΝΔ

του Κώστα Λασκαράτου

Όλο και λιγότερο πιθανό μοιάζει, όσο περνάει η ώρα, το σενάριο μαζικής παραίτησης των βουλευτών της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Πρώτη επιλογή είναι μια πρωτοβουλία του ΠτΔ. Δεύτερη επιλογή είναι η πρωτοβουλία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Τρίτη και τελευταία επιλογή είναι η παραίτηση της δικής μας Κοινοβουλευτικής Ομάδας», έλεγε το πρωί κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, εξηγώντας παράλληλα πως μια τέτοια πρωτοβουλία είναι χρονοβόρα αλλά και δύσκολο

να υλοποιηθεί, καθώς θα πρέπει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να εξασφαλίσει την έγγραφη δέσμευση χιλιάδων στελεχών της -που βρίσκονταν στα ψηφοδέλτια- ώστε εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος.

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για παραίτηση»

Οι τελευταίες εξελίξεις, στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης, μοιάζουν πάντως να διώχνουν μακριά αυτές τις σκέψεις, με στενούς συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά να δηλώνουν τώρα πως «ποτέ η ΝΔ δεν μίλησε για παραίτηση», ενώ άλλα στελέχη της παράταξης, διαβεβαιώνουν πως μια τέτοια σκέψη θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.

Επιτελικά στελέχη της Συγγρού, παραπέμπουν μάλιστα στις πρωινές δηλώσεις Σαμαρά, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, σημειώνοντας πως τα λόγια του Προέδρου της ΝΔ είναι και τα μόνα που εκφράζουν τις ακριβείς θέσεις του κόμματος.

Στις ίδιες δηλώσεις ωστόσο παραπέμπουν και συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, που επιμένουν πως το σενάριο της παραίτησης της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εξετάστηκε ενδελεχώς.

«Ο πρόεδρος της παράταξης είπε ξεκάθαρα πως η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και πως μπορεί να το κάνει», τονίζουν τα συγκεκριμένα στελέχη, εννοώντας πως αυτήν ακριβώς την ενέργεια, υπονοούσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίως ωστόσο, τη σκέψη για παραίτηση σύσσωμης της Κ.Ο. της ΝΔ εξέφρασε μόνον ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μέσω του ΑΝΤ1 97,2, έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτή η πρόταση αποτελεί προσωπική του άποψη και όχι της ΝΔ.

Επικοινωνία με τη Μέρκελ

«Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Παπανδρέου», σημείωνε νωρίτερα στους διαδρόμους της βουλής, κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αφήνοντας να εννοηθεί –απαντώντας σε ερώτηση του newscode- πως ο Αντώνης Σαμαράς, θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με την ομόσταβλή του στο Ε.Λ.Κ., Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Επισήμως ωστόσο η ΝΔ, δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει μια τέτοια διάθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα