Απόπειρα δολοφονίας Ρώσου πρώην τραπεζίτη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας Ρώσος, πρώην τραπεζίτης, ο οποίος δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς στο ανατολικό Λονδίνο.

Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν ανακοίνωσε το όνομα του θύματος, όμως τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον Γερμανό Γκορμπούντσοφ, 45 ετών.

Η κατάσταση του πρώην τραπεζίτη, που φρουρείται, κρίνεται από τους θεράποντες γιατρούς του «κρίσιμη όμως σταθερή».

Ο 45χρονος πυροβολήθηκε πολλές φορές από έναν λευκό άνδρα, «καθώς ετοιμαζόταν να εισέλθει σε συγκρότημα πολυκατοικιών» στο ανατολικό Λονδίνο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης διέφυγε

τρέχοντας.

Η Σκότλαντ Γιαρντ αντιμετωπίζει το συμβάν «ως απόπειρα δολοφονίας». Ωστόσο, αποκλείει την εκδοχή να οφείλεται στο οργανωμένο έγκλημα η προσπάθεια εξόντωσης του πρώην τραπεζίτη από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με ρωσικές εφημερίδες, το θύμα ανέπτυσσε τραπεζική δραστηριότητα στο Μόλδοβα, αλλά και στη Ρωσία. Η βρετανική Mail αναφέρεται στη «φημολογία» επιλήψιμων ποινικώς πράξεων του Γκορμπούντσοφ στο Μόλδοβα. Επίσης, το θύμα έχει συσχετιστεί από μάρτυρες, που έχουν καταθέσει στη Ρωσία, με τα πυρά που δέχθηκε στη Μόσχα ένας άλλος Ρώσος τραπεζίτης, ο Αλεξάντερ Αντόνοφ, από τρείς Τσετσένους το 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα