Άρθρο αγανάκτισης από τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Καΐρου

Τα προβλήματα των Ελλήνων του Καΐρου που παραμένουν άλυτα, αλλά και σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν κάνει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ομογενειακή ιστοσελίδα pyramisnews.gr.

"Όταν σκέπτομαι ότι μόλις πριν από 73 χρόνια η Ελλάδα πάλευε για την ανεξαρτησία της, με λιγοστές δυνάμεις αλλά με πολύ πάθος και πίστη και κυρίως με ζωντανή την εθνική συνείδηση, και σήμερα βρισκόμαστε στο χάλι που είμαστε σαν Ελλάδα,

επαίτες των δανειστών μας, προβληματίζομαι εντονότατα..." αναφέρει ο Χρήστος Καβαλής.

Ο κ. Καβαλής συνεχίζει: "Σε μια κατάντια βεβαίως όλοι φταίμε, αλλά όπως λένε και οι Αιγύπτιοι «Ο αδικών πρώτος φταίει περισσότερο», αλλά ποιος είναι αυτός;

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι ο απλός λαός, αλλά οι διοικούντες, και όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και ο κάθε υπεύθυνος στο κρατικό μηχανισμό που νομοθετούσε, εκτελούσε ή ήλεγχε έχοντας τα μάτια του στην καρέκλα και την πλάτη του στο εθνικό συμφέρον, ή τα μάτια του στην τσέπη του και την πλάτη του στην διαφθορά ! "

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας εκφράζει την αγανάκτησή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί Έλληνες του Καΐρου σήμερα και επιρρίπτει ευθύνες στους πολιτικούς που δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν την ομογένεια.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Είχαμε ουκ ολίγες επισκέψεις Ελλήνων πολιτικών στο Κάιρο. Η Αιγυπτιώτικη ευγένεια μάς επέβαλε να τούς υποδεχόμαστε με τον καλύτερο τρόπο, να τούς ξεναγούμε στα δικά μας, να τούς λέμε πως αυτά που έχουμε ανήκουν στην Ελλάδα και βοηθήστε μας να τα κρατήσουμε, να τούς αναλύουμε την κατάσταση, να .. να .. να ... Άλλαζαν τα πρόσωπα, φούντωναν οι κουβέντες και οι ρητορικές εκφράσεις, αλλά και πάλι ΤΙΠΟΤΑ !!!

Αυτό το μικρό παράδειγμα συμπεριφοράς κρύβει την αιτία των όσων συμβαίνουν σήμερα.
Στις μέρες μας, χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι πεινάνε στην Ελλάδα, οι νέοι κάθονται ώρες στις καφετέριες πίνοντας έναν στιγμιαίο καφέ, χωρίς να μπορούν να παραγγείλουν δεύτερο γιατί δεν βγαίνουν, λόγω ανεργίας, και κατά τα άλλα πάμε καλύτερα ....."

Τον τελευταίο καιρό, οι Έλληνες του Καΐρου ζητούν την αποκατάσταση των συντάξεών τους, οι οποίες έχουν διακοπεί εδώ και έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες της Αιγύπτου μάχονται για τα ελληνικά συμφέροντα

Keywords
Τυχαία Θέματα