«Άστοχη η εντολή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ»

Την ένστασή του απέναντι στο λεγόμενο «χαράτσι» του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προς την κεντρική διοίκηση και τη ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε την ένταξη τεσσάρων έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.


Πρόκειται για την ένταξη τεσσάρων έργων, αξίας 40.443.504 ευρώ, που αφορούν στην κατασκευή δικτύων απορροής όμβριων υδάτων στο δήμο Παιανίας (προϋπολογισμός 33.850.000 ευρώ), την ανέγερση βρεφονηπιακού

σταθμού στο Λαύριο (προϋπολογισμός 901.458 ευρώ), τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας - Ειδικού Παιδικού Σταθμού για Βρέφη και Παιδιά με Αυτισμό (προϋπολογισμός 4.490.000 ευρώ) και την ανάπλαση και επέκταση ΚΑΠΗ τ. Κοινότητας Νέων Παλατίων του δήμου Ωρωπίων (προϋπολογισμός 1.202.546 ευρώ).

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε «δείχνουμε ευαισθησία και δίνουμε προτεραιότητα σε ώριμα έργα που θα ανακουφίσουν το οικογενειακό εισόδημα. Στην αντίληψη αυτή συνάδει η κατασκευή βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών».

Ακόμη , το Περιφερεαικό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι είναι «ριζικά αντίθετο στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)» καθώς «η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών δεν μπορεί να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις στο κοινωνικό σώμα».

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το σχόλιο πως «η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος από πλευράς της διοίκησης της ΔΕΗ είναι τουλάχιστον άστοχη και ενισχύει την άποψη ότι δυστυχώς η επαφή μεταξύ κεντρικής διοίκησης και κοινωνίας έχει χαθεί».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητεί από την κυβέρνηση τη διακοπή οποιασδήποτε διαδικασίας καταλήγει στη διακοπή ρεύματος εξαιτίας της μη καταβολής του τέλους και την αποσύνδεση της πληρωμής από τη διακοπή ρεύματος.

Εντοπίζει επίσης την ανάγκη να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους οι ευάλωτες ομάδες, να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία όταν το εμβαδόν δεν ξεπερνά τα 80 τ.μ. και να διευκολυνθούν οι πολίτες με δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα