Ασυνεννοησία και πάλι ... για το άνοιγμα των καταστημάτων!

Κατά ... βούληση θα λειτουργήσουν, σήμερα, Κυριακή, όσοι καταστηματάρχες της Κρήτης το επιθυμούν, αφού ούτε για αυτή την Κυριακή προέκυψε σαφής οδηγία προς τον εμπορικό κόσμο.

Το "επεισόδιο" της 15ης Δεκεμβρίου που μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα και την κόντρα του Υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, επαναλαμβάνεται, με τους εμπόρους να τελούν υπό σύγχυση και υο Υπουργείο να απειλεί ακόμη και με κυρώσεις!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου - βασιζόμενος στην επίμαχη απόφαση του Ευριπίδη Κουκιαδάκη - έχει

ήδη ανακοινώσει ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης, για σήμερα Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ωστόσο, φαίνεται ότι έχει αντίθετη άποψη, και τονίζει ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα καταστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα είναι αυτά σε Μαλεβίζι και Χερσόνησο, όπως προέβλεπε η αρχική (εντός της σχετικής προθεσμίας) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

Ανοιχτά στα Χανιά

Ανοικτά, παρά την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, που όριζε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ως ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, θα είναι και σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε, καθώς, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η πλειοψηφία των εμπόρων συγκέντρωσε υπογραφές, ζητώντας τα καταστήματα να ανοίξουν από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Μετά την απόφαση των εμπόρων να ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς και οι κρεοπώλες, μέσω των συλλόγων τους έκαναν γνωστό ότι και αυτοί θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή.

Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης έκανε σαφές ότι η απόφασή του όριζε σαφώς ότι τα καταστήματα θα ήταν ανοικτά μόνο την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, κάτι που, όπως τόνισε, είχε συμφωνηθεί μετά από συνεχείς επαφές και συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς. «Η ευθύνη ανήκει πλέον σε όσους ανοίξουν τα καταστήματά τους. Εμείς, όπως ορίζει ο νόμος, πήραμε μια απόφαση», δήλωσε.

Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν υποχρεούται να δουλέψει

Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν είναι υποχρεωμένος να δουλέψει την τελευταία Κυριακή του χρόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μετά το “μπάχαλο” που έχει δημιουργηθεί με το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα