Μπανγκλαντές: Η Ντάκα ζητεί να έχει πρόσβαση στο συλληφθέντα Ναφίς

Η Ντάκα ζητεί να έχει προξενική πρόσβαση στον Κουαζί Μοχάμεντ Ρεζουανούλ Αχσάν Ναφίς, έναν πολίτη του Μπανγκλαντές που συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες στις ΗΠΑ ως ύποπτος για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση κάλεσε επίσης τις αμερικανικές

αρχές να μην τηρούν εχθρική στάση στα μέλη της κοινότητας από το Μπανγκλαντές που κατοικούν στις ΗΠΑ εξαιτίας ενεργειών ενός μεμονωμένου προσώπου.

«Αξιωματούχοι της πρεσβείας του Μπανγκλαντές στην Ουάσινγκτον ζήτησαν προξενική πρόσβαση στον Ναφίς κατά τη συνάντηση που είχαν με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Μπανγκλαντές Μοχάμεντ Μιζαρούλ Κουάγες.

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την Τετάρτη τον ηλικίας 21 ετών Ναφίς με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να ανατινάξει το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) στο Μανχάταν, με βόμβα βάρους 450 κιλών.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής και απόπειρα παροχής υποστήριξης στην Αλ-Κάιντα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Ναφίς που κατάγεται από μεσοαστική οικογένεια, σπούδασε στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο North South University και στο Dhaka College πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα