Μπερλουσκόνι: «Μόνο γκέι δεν με είπαν»

16:48 7/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την κατηγορία της συνέργειας στην αποκάλυψη δικαστικού απόρρητου.

Η εισαγγελία του Μιλάνου αποφάσισε να παραπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας στην τέταρτη κατά σειρά δίκη, για μια υπόθεση που αφορά σε συνάντηση του «Καβαλιέρε» με δυο επιχειρηματίες στη γνωστή βίλα του Άρκορε.

Στη συνάντηση αυτή, ο Μπερλουσκόνι φέρεται να άκουσε ηχοταινία με διάλογο του κεντροαριστερού πολιτικού, Πιέρο Φασίνο, με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε,

κατά τον οποίο ο Φασίνο τόνιζε ότι «αν πραγματοποιούνταν συγκεκριμένες ιδιοκτησιακές και μετοχικές αλλαγές, η κεντροαριστερά θα μπορούσε να αποκτήσει δική της, ουσιαστικά, τράπεζα».

Μετά τη συνάντηση στη βίλα, στις 24 Δεκεμβρίου 2005, ο διάλογος διέρρευσε στον Τύπο και ήταν πρωτοσέλιδο στις συντηρητικές εφημερίδες, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στον όμιλο Μπερλουσκόνι.

Ο «Καβαλιέρε» υποστήριξε ότι «δεν άκουσε ποτέ την ηχοταινία στην οποία αναφέρονται οι δικαστικοί, διότι, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα το θυμόταν οπωσδήποτε», δεν έπεισε όμως τους εισαγγελείς. Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό «The Atlantic», ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας και ότι θα στηρίξει δυναμικά τον σημερινό γραμματέα του κόμματός του Αντζελίνο Αλφάνο.

Επίσης, είπε: «Με κατηγόρησαν για τα πάντα, το μόνο που δεν μου είπαν είναι ότι είμαι γκέι. Αλλά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Όσοι περισσότεροι είναι, τόσο λιγότερο επικίνδυνο ανταγωνισμό πρέπει να αντιμετωπίσω», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε κατόπιν ότι «φυσικά αστειευόταν».

Keywords
Τυχαία Θέματα