Χρ. Σταϊκούρας: Να τροποποιηθούν οι αποτυχημένες πολιτικές

«H 5η επικαιροποίηση του «Μνημονίου» αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, δεν κατάφερε να επιτύχει τους αναγκαίους και συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους», τονίζει σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας, παρατηρεί πως η κυβέρνηση δεν υλοποίησε τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και πως η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου

επιβεβαιώνει ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων απαιτεί, πλέον, μεγαλύτερη προσαρμογή.

Όπως παρατηρεί το στέλεχος της ΝΔ, η προσαρμογή αυτή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων ενώ σημειώνει πως είναι αναγκαίο να τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει, είτε λόγω έμπνευσης είτε λόγω ανεπάρκειας της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

«Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν εάν δεν αρχίσει άμεσα η ανάκαμψη της Οικονομίας και υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης τα επόμενα χρόνια», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας, «διαβάζοντας» τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, που αποτυπώνονται στην 5η επικαιροποίηση του «Μνημονίου», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν τη δημιουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα