Χρηματιστήριο: Νευρικότητα στην αγορά, με την προσοχή στο Eurogroup

Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς η ρευστότητα συνεχίζει να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση του Eurogroup και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα νέα μέτρα και το χρέος.

Λίγο μετά τις 11:30, ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,17% στις 1.107,36 μονάδες και η αξία

των συναλλαγών διαμροφωνόταν στα 14 εκατ. ευρώ. Τον τελευταίο μήνα, η ελληνική αγορά καταγράφει κέρδη της τάξεως του 14% περίπου.

Στη συνεδρίαση πρωταγωνιστούν οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα (+1,69% στα 3,65 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (+0,69% στα 1,46 ευρώ), ΟΠΑΠ (-0,22% στα 9,11 ευρώ) και ΕΛΠΕ (-2,30% στα 8,93 ευρώ).

Η αγορά είναι σε ανοδική κίνηση από τον Σεπτέμβριο και οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή στους επενδυτές ώστε να μην εγκλωβιστούν σε υψηλά επίπεδα και σε κάθε περίπτωση να δίνουν έμφαση στα θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Άλλωστε τα κέρδη που έχουν σημειωθεί αυτή την περίοδο έχουν καταστήσει ορισμένες μετοχές «ακριβές».

Κρίσμο, τεχνικά, επίπεδο, για την ελληνική αγορά είναι οι 1.150 μονάδες. Εάν το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμείνει ισχυρό και ο τζίρος κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, τότε εκτιμάται ότι ο γενικός δείκτης θα κατακτήσει άνετα και αυτή την «κορυφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα