Χριστούγεννα με απολύσεις σε «Δημοκρατία» και «Espresso»

Ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 15 απολύσεις το τελευταίο διάστημα.

Η απόλυση ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο που επεφύλασσε ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης σε έξι εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς, στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso».

Χωρίς καμία αιτιολογία, έξι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Δημοκρατία» έχουν δει την πόρτα της εξόδου από την εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος», την τελευταία εβδομάδα. Συνολικά, περισσότεροι από 15 εργαζόμενοι και από τις δύο εφημερίδες

έχουν απολυθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για στοχευμένες απολύσεις, όσων αντιδρούν στις καθυστερήσεις πληρωμών ή όσων εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις απόψεις που φέρονται να θέλουν να περάσουν ως «γραμμή» μεγαλοστελέχη της εφημερίδας, όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης. Απολυμένοι δε, φέρονται να περιέγραψαν ότι «η εφημερίδα έθαβε τις αποκαλύψεις συντακτών σχετικά με τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και παράλληλα διαφήμιζε τα συσσίτια μίσους των νεοναζί».

Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων φτάνει πλέον τους δύο μήνες. Επιπλέον οι εργαζόμενοι καλούνται πολλές φορές να εργάζονται και για τις δυο εφημερίδες. Δεν είναι λίγες οι φορές που συντάκτες της «Δημοκρατίας» καλούνται να γράψουν κείμενα για την «Espresso» και το αντίστροφο. Το ίδιο συμβαίνει και στους τεχνικούς αλλά και στους υπόλοιπους τομείς. Υπάρχει μάλιστα χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Espresso», το οποίο υπογράφει συντάκτρια της «Δημοκρατίας».

Ο κ. Φιλιππάκης έχει βρει ανοιχτό πεδίο και δείχνει την πόρτα της εξόδου σε εργαζόμενους χριστουγεννιάτικα, την ίδια ώρα που θεωρεί ικανοποιητικές τις πωλήσεις της «Δημοκρατίας». Η ΕΣΗΕΑ, τουλάχιστον, θα πρέπει να ζητήσει το λόγο των απολύσεων από τον κ. Φιλιππάκη και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους των δύο εφημερίδων.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς εισόδημα 1,3 εκατ. εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Αντί για δώρο Χριστουγέννων δίνουν δωροεπιταγές και βενζίνη!

Έξι στους δέκα πληρώνονται με καθυστέρηση

Keywords
Τυχαία Θέματα