Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/1

Η βύθιση του Wilhelm Gustloff και η δολοφονία του Γκάντι.

30 Ιανουαρίου 1945 - Η ολέθρια βύθιση του Wilhelm Gustloff

Το πλοίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Blohm & Voss και πήρε το όνομά του από τον Wilhelm Gustloff, του Γερμανού ηγέτη του Ελβετικού Ναζιστικού Κόμματος που δολοφονήθηκε από έναν οργισμένο Εβραίο φοιτητή το 1936, τον David Frankfurter, εξαιτίας της αντισημιτικής του συμπεριφοράς και πράξεων. Επιτάχθηκε από το Kriegsmarine (γερμανικό ναυτικό) την 1η Σεπτεμβρίου 1939 και υπηρέτησε ως πλωτό νοσοκομείο το 1939 και 1940.

Το τελευταίο του ταξίδι ήταν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Hannibal τον Ιανουάριο του1945, όταν χτυπήθηκε με τρεις τορπίλες από ένα Ρώσικο υποβρύχιο S-13 στη Βαλτική Θάλασσα που ήταν υπό τις εντολές του Alexander Marinesko τη νύχτα της 30ης Ιανουαρίου 1945 και βυθίστηκε σε λιγότερο από 45 λεπτά.

Αστρολογικά: Το πιο πολύνεκρο ναυάγιο της Ιστορίας έγινε υπό το «καθεστώς» ενός τετραγώνου ανάμεσα στον Ποσειδώνα (στο Ζυγό) και τον Κρόνο (στον Καρκίνο), με αρκετούς ακόμη πλανητικούς δείκτες να στοιχειοθετούν τα χαρακτηριστικά μιας διακεκριμένης τραγωδίας.

30 Ιανουαρίου 1948 - Η δολοφονία του Γκάντι

Στις 30 Ιανουαρίου 1948, ο Γκάντι δολοφονήθηκε ενώ περπατούσε σε μια πλατφόρμα ενώ πήγαινε να προσευχηθεί. Ο δολοφόνος του, Nathuram Godse, ανήκε στην εξτρεμιστική Ινδική ομάδα Mahasabha, που θεωρούσε υπεύθυνο τον Γκάντι για την αποδυνάμωση της Ινδίας με το να συνεχίζει τις πληρωμές προς το Πακιστάν και με τον συνεργό του, Narayan Apte αργότερα δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν στις 15 Νοεμβρίου 1949. Το μνημείο του Γκάντι (ή Samadhi) στο Raj Ghat, στο Νέο Δελχί, φέρει την επιγραφή "Ο Ram" που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "Θεέ μου" γιατί ευρέως πιστεύεται ότι αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Γκάντι αφού πυροβολήθηκε.

Αστρολογικά: Η δολοφονία του μεγάλου ηγέτη έγινε με μια «κρυφή» σύνοδο Άρη-Πλούτωνα στον Λέοντα και έχει σημασία πως η συγκεκριμένη όψη υπήρχε και στον -εξαιρετικά δύσκολο- γενέθλιο χάρτη του.

Διαβάστε περισσότερα στο astrology.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα