Δέκα ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού

Το κρασί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό συνοδευτικό του φαγητού και του τυριού μας. Σίγουρα δε θα αφήνατε το καλό σας κρασί να ωριμάσει για χρόνια, για να διαπιστώσετε ότι… έχει ξινίσει.

Για αυτό λοιπόν, μην το σπαταλάτε! Χρησιμοποιήστε το με τρόπους που ούτε καν τους φαντάζεστε και βγείτε κερδισμένοι…

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι με κρασί για να βάψετε ένα ξεθωριασμένο ύφασμά σας, για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας σας και για να κάνετε το δέρμα σας να μοιάζει σαν… μωρού.

Δοκιμάστε

τις παρακάτω ασυνήθιστες χρήσεις στο κρασί που σας περίσσεψε…

Καθαρίστε τους λεκέδες από… κρασί

Η ομοιοπαθητική στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι λειτουργεί με επιτυχία. Αν σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί στη μοκέτα, δοκιμάστε να το αφαιρέσετε με λίγο ακόμα κρασί. Λευκό αυτή τη φορά. Ρίξτε στον λεκέ λευκό κρασί και στεγνώστε τον αμέσως. Τι έχετε να χάσετε;

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες που φημίζεται ότι έχει το κρασί και οι οποίες το καθιστούν τόσο υγιεινή επιλογή, δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να κάνουν πολύ καλό και στο δέρμα σας;

Σε ορισμένες γυναίκες συνιστάται η χρήση κόκκινου κρασιού ως τονωτικό για το δέρμα τους. Το κρασί συμβάλλει στη βελτίωση του δέρματος, το μαλακώνει και το βελτιώνει χάρη στην οξύτητά του που μοιάζει με αυτή του ξυδιού. Στην Ινδία συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν σε διάφορες υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης.

Βάψτε τα υφάσματά σας

Σίγουρα σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί σε ένα ύφασμα και το οποίο στη συνέχεια πετάξατε γιατί νομίζατε ότι καταστράφηκε. Δεν δοκιμάσατε όμως, μετά το ατύχημα, να βάψετε όλο το ύφασμα με κρασί. Το αποτέλεσμα θα ήταν από ανοιχτό ροζ μέχρι βαθύ μοβ, ακόμα και γκρι.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, ζεστάνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Βάλτε μέσα το ύφασμα που θέλετε να βάψετε, ανακατέψτε το με μια ξύλινη κουτάλα απαλά για 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Ξεπλύνετε καλά και έτοιμο! Μην τρομάζετε, το πολύ πολύ να πετάξετε το ήδη κατεστραμμένο σας ρούχο.

Φτιάξτε κρασο-παγάκια

Αδειάστε σε μια παγοθήκη, ό,τι κρασί έχει απομείνει στο ανοιχτό σας μπουκάλι, έτσι ώστε να έχετε έτοιμες μερίδες για να τις προσθέτετε στο μαγείρεμα, σε σάλτσες, σούπες και άλλα.

Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα, έτσι και το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό. Το αλκοόλ στο κρασί διαλύει τις ακαθαρσίες και διώχνει τα μικρόβια από την επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών και σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Oregon, τα συστατικά του κρασιού, σκοτώνουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τη σαλμονέλα και το E.coli.

Απολυμάνετε τον πάγκο σας

Ο ίδιος μικροβιολόγος που ανακάλυψε την απολυμαντική ιδιότητα του κρασιού στα φρούτα και τα λαχανικά, διαπίστωσε επίσης, ότι το αλκοόλ του κρασιού μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τον πάγκο και τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Αν θέλετε να το επιχειρήσετε στο σπίτι μόνοι σας,

Keywords
Τυχαία Θέματα