Δεκατρείς νεκρούς θρηνεί σήμερα η Συρία

Τη ζωή τους έχασαν σήμερα 11 Σύροι άμαχοι κατά τη διάρκεια επεισοδίων βίας στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χομς και Χάμα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).


Δύο συνταγματάρχες του στρατού της Συρίας σκοτώθηκαν επίσης από πυρά «ένοπλων τρομοκρατών» στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SABA.

«Τέσσερις ένοπλοι τρομοκράτες, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα, άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο συνταγματαρχών, ενώ αυτοί πήγαιναν στην εργασία τους, στην πλατεία Μπαμπ αλ Χαντίντ, στο κέντρο» της πόλης

αυτής, σύμφωνα με το πρακτορείο. Οι δύο αξιωματικοί ονομάζονταν Άμπντελ Καρίμ αλ Ράι και Φουάντ Σάμπααν.

Στην πόλη Χομς, τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από εκρήξεις ρουκετών και πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την οργάνωση.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα στην κοντινή πόλη Κουσέιρ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, από πυρά ανδρών του τακτικού στρατού.

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση του στρατού σε χωριά κοντά στην πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ, θέατρο συγκρούσεων και στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από τις αρχές του Μαρτίου. Σφοδρά πυρά και εκρήξεις αναφέρονταν στην περιοχή, σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Στην επαρχία Χάμα, τρεις πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον οχήματος των ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το OSDH.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην επαρχία Ντεράα, ανάμεσα στο στρατό και αντάρτες στην πόλη Ντάελ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες.

Η βία δε φαίνεται να έχει τέλος στη Συρία παρά το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το σχέδιο έξι σημείων του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν το οποίο προβλέπει κυρίως την διακοπή της βίας από όλες τις πλευρές υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την απελευθέρωση όσων ανθρώπων έχουν συλληφθεί κι εγκλειστεί σε φυλακές αυθαίρετα.

Keywords
Τυχαία Θέματα