«Δεν έχει καμία έννοια η έγγραφη δέσμευση κομμάτων»

Απαντήσεις έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, όσον αφορά στο διορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα.


«Περίμενα από την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα», απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση δημοσιογράφων του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1.«Θα ήταν εξαιρετικό για τη χώρα, να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής, ένα ελάχιστο πολιτικό προϊόν για το οποίο η χώρα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απευθυνθεί προς τους Ευρωπαίους και την παγκόσμια

κοινότητα, και να πει ότι εμείς από δω και στο εξής μέχρι εκεί μπορούμε να πάμε, το ελάχιστο, παρακάτω δεν πάμε... Όχι να συναντηθούμε για να ενώσουμε δυνάμεις να πούμε ΝΑΙ, να συναντηθούμε για να ενώσουμε δυνάμεις να πούμε το ελάχιστο ΟΧΙ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αναφορικά με την έγγραφη δέσμευση κομμάτων δήλωσε: «Τι έννοια έχει να υπογράψει σήμερα ένας αρχηγός κόμματος, για κάτι το οποίο θα συνοδεύσει τη χώρα ως προγραμματισμός έτσι όπως μας το ζητούν για μια τριετία – τετραετία ή πενταετία; Καμία έννοια δεν έχει. Πρώτα από όλα γιατί το ψηφίζουν οι βουλευτές. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πλέον ότι αυτά περνούν από τη βουλή; Δεύτερον ποιος ξέρει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Τρίτον, κανείς δεν γνωρίζει αν στο τέλος της πενταετίας το πολιτικό σύστημα θα είναι σταθερά στις απόψεις του όπως είναι σήμερα. Άρα αυτό το αίτημα των υπογραφών που δεν ξέρω αν είναι και πολύ φανερό, το ακούω αλλά δεν το έχω δει επίσημα, δεν έχει καμία αξία».

Keywords
Τυχαία Θέματα