Δεσμεύονται στην εκεχειρία οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις

Την εκεχειρία που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα της Αιγύπτου μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται η ριζοσπαστική παλαιστινιακή οργάνωση «Ισλαμικός Τζιχάντ».

Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σήμερα, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, καθώς και τις μεγαλύτερες ισλαμιστικές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας.

Μόλις χθες, είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια με δέκα νεκρούς, εννέα Παλαιστίνιους και έναν Ισραηλινό.

Μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών αλ-Κοντς, του ένοπλου σκέλους του Ισλαμικού Τζιχάντ, άφησε νεκρούς έξι μαχητές της οργάνωσης.

«Ο Ισλαμικός Τζιχάντ απάντησε θετικά στις προσπάθειες εκεχειρίας, ενώ επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αντιδράσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση», δήλωσε ο Άμπου Άχμαντ, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κοντς.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ, είπε ότι 12 ρουκέτες ερρίφθησαν κατά του Ισραήλ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και η τελευταία ερρίφθη στις 07:00 χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Ο Άμπου Άχμαντ παραδέχτηκε ότι μέλη της οργάνωσής του «εκτόξευσαν δύο ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων νωρίς σήμερα το πρωί».

Σε ανακοίνωση του, ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Ρόμπερτ Σέρι, προειδοποίησε για «την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας» και «απηύθυνε επείγουσα έκκληση για ηρεμία και τερματισμό της αιματοχυσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα