Διαφωνία ΝΔ με τον Παπαδήμο για τα μέτρα 2013-2015

Ενδοκυβερνητική διαφωνία προκάλεσε ο Λουκάς Παπαδήμος, όταν ανακοίνωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει για το διάστημα 2013-2015, τα οποία και θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.

Η

τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, που τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2015 θα εξειδικευθούν από την επόμενη Κυβέρνηση, μέχρι τα μέσα του 2012».

Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι αυτό αναφέρεται και «στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πέμπτη αποστολή αξιολόγησης».

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε την θέση της ΝΔ, ότι η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει «από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαφωνία είναι η πρώτη μεταξύ κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου και του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα