Δικαστές προς Σουλτς: Τα μέτρα είναι άνισα!

Τη συνδρομή και στήριξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αφού τα μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα «είναι άνισα» ζητούν οι έλληνες δικαστές.

Με επιστολή τους προς κ. Σουλτς, οι έλληνες δικαστές, μια ημέρα μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και την «υπόσχεσή του να μιλήσει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών», ενημερώνουν για τις συνθήκες άσκησης των

δικαστικών καθηκόντων τους, παραθέτοντας ταυτόχρονα στοιχεία που δείχνουν «πως έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από τις χώρες με δημοσιονομικό πρόβλημα οι δικαστές των οποίων ούτως ή άλλως λαμβάνουν υπερδιπλάσιους μισθούς». Στη επιστολή η οποία υπογράφεται από την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου γίνεται απαρίθμηση των «άνισων μέτρων», ενώ παρατίθενται στοιχεία σε σχέση με τις αποδοχές των δικαστών.

Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αυτή την περίοδο, στην Ελλάδα, εξαιτίας των σχεδιαζόμενων νέων μεγάλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχει μεγάλη κοινωνική αντίδραση, διότι ο Ελληνικός λαός, παρότι δε φέρει καμμία ευθύνη για την κακοδιαχείριση στα δημόσια οικονομικά, η οποία προκάλεσε την οικονομική κρίση, εν τούτοις επιβαρύνεται συνεχώς με οικονομικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο, διότι επιβάλλονται εξακολουθητικά στις ίδιες κατηγορίες του πληθυσμού, δηλαδή σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα (εν ενεργεία & συνταξιούχους), οι οποίοι, πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφού, όπως είναι γνωστό, ο φόρος που αναλογεί παρακρατείται εκ των προτέρων από τον μισθό τους. Αντίθετα, μέχρι τώρα, δεν έχουν ενεργοποιηθεί αποτελεσματικά, από τον κρατικό μηχανισμό οι αντίστοιχες διαδικασίες και έτσι, όσοι διαφεύγουν την φορολόγηση, δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθούν και να φορολογηθούν, ενώ εάν αυτό είχε επιτευχθεί, δεν θα ήταν αναγκαίες οι νέες μειώσεις των μισθών και συντάξεων, μειώσεις, οι οποίες, αναμφίβολα οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση. Οι παραλείψεις αυτές καταλογίζονται από τον Ελληνικό λαό στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα, δημιουργούν αγανάκτηση και προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι Έλληνες Δικαστές, ως μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας, βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, τη μεγάλη δοκιμασία, την οποία υφίσταται όλος ο ελληνικός λαός, εξαιτίας της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία μας, τόσο για τη γενικότερη κατάσταση, όπως, επίσης και για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη. Ασκούμε τα καθήκοντα μας με ευσυνειδησία και υψηλό φρόνημα, όπως αρμόζει στο Λειτούργημα μας, και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στο μεγάλο φόρτο εργασίας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης (μεγάλα κενά οργανικών θέσεων δικαστών, εισαγγελέων και γραμματέων, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδ

Keywords
Τυχαία Θέματα