Δημ. Ρέππας: Τι θα γίνει με τους δημοσίους υπαλλήλους

08:45 3/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλά για τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις επιθέσεις κατά των πολιτικών.

Συνέντευξη στον Χ.Κ. Λαζαρόπουλο

Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης / Εικονοληψία:

Θωμάς Σκούρτης - Eikonoskopio

Τι θα γίνει με τους 150.000 δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να ελαφρύνουν υπηρεσίες του Δημοσίου εξηγεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Ρέππας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στο “Newsbomb.gr”.

Ωστόσο δεν διστάζει ο κ. Ρέππας να αναφερθεί και σε όσα συμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα λέγοντας πως οι εργαζόμενοι έχουν πληγεί κι έχουν υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Επισημαίνει μάλιστα πως ήρθε η ώρα για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας ώστε να ξεπεραστεί το κλίμα ανέχειας και ύφεσης που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να μιλήσει για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου και το νέο πολιτικό στίγμα του Κινήματος εν όψει των εκλογών και υπό την ηγεσία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Το σημαντικότερο είναι πως δεν απορρίπτει την ιδέα μιας ενδεχόμενης μετεκλογικής συνεργασίας είτε με δυνάμεις από τα δεξιά, είτε από αριστερά ώστε να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα.

Ο κ. Ρέππας μάλιστα δεν δίστασε να απαντήσει σε ερωτήσεις τόσο για τη διαφωνία του με τον κ. Γιάννη Ραγκούση σχετικώς με τα ταξί, όσο και για τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν δίστασε επίσης να μιλήσει και για τα προνόμια των βουλευτών.

Η συνέντευξη έχει ως ακολούθως:

Μετά τις εκλογές θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο κύριε Υπουργέ; Υπάρχει φόβος στους δημοσίους υπαλλήλους ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα και κόσμος θα μείνει στο δρόμο. Τι θα γίνει τελικά;

Δημήτρης Ρέππας: Από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο -πριν αναλάβω καθήκοντα στο συγκεκριμένο Υπουργείο- η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε για μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Ελληνικό Δημόσιο κατά 150.000 υπαλλήλους ως το τέλος του 2015.

Το πρόγραμμα μείωσης του αριθμού εργαζομένων εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο περιλαμβάνει:

Μείωση της δαπάνης για τη λειτουργία του κράτους ώστε να επιβαρύνονται λιγότερο οι φορολογούμενοι.Μείωση των δομών στις υπηρεσίες με αναδιαρθρώσεις ώστε να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.Μείωση του αριθμού των εργαζομένων.

Θα μείνω στο θέμα της μείωσης των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο. Η μείωση αυτή θα προέλθει μέσω των συνταξιοδοτήσεων αποχωρήσεων και με μείωση του αριθμού συμβασιούχων που απασχολούνται στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει πως δεν θα ανανεωθούν δηλαδή κάποιες συμβάσεις με τον ίδιο αριθμό που αυτό γινόταν ως τώρα. Σε τρίτο επίπεδο, θα φθάσουμε στο πλαίσιο που απαιτεί η τρόικα με τη μείωση των προσλήψεων.

Από κει και πέρα γιατί υπάρχει τέτοιος φόβος; Τι έχει να φοβάται δηλαδή ο πολίτης για το τι ξημερώνει η 7η Μαΐου;

Δ.Ρ.: Η παρούσα περίοδος διακρίνε

Keywords
Τυχαία Θέματα