Δημοσκοπική πτώση για τους Αυστραλούς Εργατικούς

08:29 4/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

«Βουτιά» σημείωσαν τα ποσοστά του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας, λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη εκλογών.


Σε δύο νέες δημοσκοπήσεις, ο αντιπολιτευόμενος Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών θα κέρδιζε το 54% ή 56% έναντι 46% ή 44% αντίστοιχα του Εργατικού Κόμματος της πρωθυπουργού Γκίλαρντ.

Τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διενέργειας των εθνικών εκλογών, το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης που, μοιραία, θα κοστίσουν την εξουσία στις εθνικές εκλογές

της 14ης Σεπτεμβρίου.

Ο κύκλος φθοράς άνοιξε την περασμένη Πέμπτη με τη σύλληψη του πρώην βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Κρεγκ Τόμσον, για απάτη κατά συρροή. Ακολούθησε η δυσοσμία των σκανδάλων στο Εργατικό Κόμμα Νέας Νότιας Ουαλίας, που ξεδιπλώνει επίμονα και μεθοδικά η Ανεξάρτητη Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς της Πολιτείας.

Η βόμβα έσκασε το Σάββατο με την επισημοποίηση της παραίτησης δύο στελεχών της κυβέρνησης, του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος στη γερουσία και υπουργού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γερουσιαστή Κρις Έβανς, και της υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκολα Ρόξον, για προσωπικούς λόγους.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, Τόνι Σέντον, τάραξε τα λιμνάζοντα κομματικά ύδατα, με καταγγελίες ότι το Εργατικό Κόμμα οδηγείται στην καταστροφή από διεφθαρμένα στελέχη και ηγέτες που προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον στο συμφέρον του κόμματος και των μελών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα